A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

В Україні презентували Стратегію гендерної рівності Ради Європи

Дата: 18.01.2019 14:29
Кількість переглядів: 768

В Україні презентували Стратегію гендерної рівності Ради Європи на 2018-2023 роки. Стратегія розрахована на шість років і містить стільки ж стратегічних цілей: запобігання гендерним стереотипам і сексизму та боротьба з такими явищами, запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству, забезпечення рівного доступу жінок до правосуддя, досягнення збалансованої участі жінок і чоловіків в ухваленні політичних і суспільних рішень, захист прав жінок-мігрантів, жінок-біженців, жінок і дівчат, які шукають притулку та реалізація стратегії досягнення гендерної рівності в усіх політиках та заходах.

«Цілі, що описані у Стратегії, не є декларативними. Це активний процес, який в Україні розпочався півтора роки тому й нині успішно втілюється у політиках всіх міністерств. Україна, не чекаючи затвердження Стратегії Ради Європи, уже рухається цими шістьма напрямками», – заявила Віце-премєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, виступаючи з вітальною промовою на презентації Стратегії. «Уперше в історії України питання гендерної рівності має підтримку на найвищому політичному рівні і є серед пріоритетних у Плані дій Уряду на 2018 рік», – підкреслила Віце-прем’єр-міністр.

За її словами, уже сьогодні можна говорити про перші результати. Зокрема, в Україні зростає кількість жінок у політиці, покращується доступ до ринку освіти та праці, гендерний компонент уже закріплений на законодавчому рівні, також триває активна робота над оновленим Національним планом дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». «Та попри цю велику й успішну роботу, представники «руського міра» через так звані заклики до захисту традиційних сімейних цінностей намагаються викривити нашу картину гендерної складової. Я переконана, що в українському суспільстві є достатня кількість людей, які не дозволять спотворити реальність, і нам вдасться повною мірою реалізувати важливі напрямки гендерної політики», – зазначила Віце-прем’єр-міністр.

«Рада Європи створила Стратегію гендерної рівності, і ми раді співпрацювати з вашою країною на всіх можливих рівнях. Ми розуміємо, що ситуація в Україні особливо складна через конфлікт на Сході, де кількість жінок серед жертв надзвичайно велика. Ми готові й надалі підтримувати ваші зусилля з реалізації гендерної політики», – заявив Спеціальний радник Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя.

Презентуючи Стратегію, Урядова уповноважена з питань гендерної політики України Катерина Левченко заявила, що Українаперша країна, яка презентує Стратегію гендерної рівності Ради Європи на національному рівні. «Ідеї, які сформульовані у Стратегії, не є абстрактними, це конкретні плани з конкретними термінами їхньої реалізації, що націлені на протидію гендерним стереотипам, сексизму, насильству щодо жінок тощо. Я переконана, що гендерна рівність є основою правового, демократичного суспільства», - наголосила Урядова уповноважена.

У заході також взяли участь Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енбер та Радниця з гендерних питань Офісу Ради Європи в Україні Катья Тіілікайнен.

Довідково

Нова стратегія гендерної рівності є ключовим елементом реалізації місії Ради Європи, суть якої - захищати права людини, підтримувати демократію та забезпечувати принцип верховенства права. Стратегія, ухвалена Радою Європи 7 березня цього року, спрямована на досягнення ефективної реалізації гендерної рівності і розширення можливостей жінок та чоловіків у державах-членах Ради Європи. У новій Стратегії підтверджується прихильність Організації сприяти вирішенню поточних проблем та усуненню перешкод на шляху до досягнення гендерної рівності і на рівні держав-членів, і всередині Ради Європи.

 

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь