A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Реалізацію Пекінської платформи дій та Конвенцію ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок обговорили на 63-ї сесії Комісії ООН зі становища жінок

Дата: 20.03.2019 09:02
Кількість переглядів: 742

В рамках 63-ї сесії Комісії ООН зі становища жінок, 13 березня делегація України взяла участь в міністерському круглому столі, присвяченому питанню впровадження Пекінської декларації та Платформи дій.

З часу надання попередньої Національної доповіді про виконання Пекінської декларації у 2013 році Україна зіштовхнулася з важким викликомнезаконною окупацією наших територій та воєнними діями на Сході України, появою нових вразливих груп населення, які потребують спеціальних послугвнутрішньо переміщених осіб, ветеранів, жертв тортур та полонених.

Під час свого виступу заступник Міністра Наталія Федорович поінформувала учасників заходу про те, що незважаючи на виклики, які постали перед Україною, наша держава стала на шлях європейської інтеграції і в країні відбуваються реформи.

Одна із них – реформа децентралізації. Ця реформа спрямована на розширення можливостей для найбільш наближеного до людини інституту влади – місцевому самоврядуванню. Це, у свою чергу, допоможе гнучко брати до уваги потреби та інтереси жінок і чоловіків, дівчат та хлопців, спростить доступ до соціальних послуг, дозволить розвивати інфраструктуру із урахуванням цих потреб.

В Україні уже утворено 876 об’єднаних територіальних громад. Кошти місцевих бюджетів вперше складають 52% бюджету країни.

«В нашій країні відбуваються системні зміни у напрямку забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків через інтеграцію гендерних підходів у державну політику у всіх сферах життєдіяльності суспільства, забезпечення функціонування ефективного механізму протидії гендерно зумовленому насильству та торгівлі людьми», - сказала Наталія Федорович.

Надзвичайно важливо показати переваги застосування гендерних підходів територіальним громадам та створити потужну систему протидії домашньому насильству на місцевому рівні.

В Україні триває активний процес підписання місцевими радами Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад.

У минулому році Урядом затверджено Національний план дій з виконання заключних зауважень Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок.

Для України важлива реалізація Пекінської платформи дій та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, зокрема, побудова ефективної системи протидії насильству, підтримки вразливих груп жінок і дотримання найкращих інтересів дитини.

За інформацією офіційного веб-порталу Міністерство Соціальної Політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь