Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Аналіз надходжень податків та зборів до місцевих бюджетів області за січень - березень 2019 року

Дата: 05.04.2019 10:03
Кількість переглядів: 874

У  січні – березні  2019 року  до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 1 051 596,2 тис. грн, що на 11,3 відсотка більше ніж у січні – березні  2018 року. Планові показники виконані на 105,7 відсотка.

Серед бюджетів міст обласного значення найбільший приріст досягнуто бюджетом міста Нова Каховка – на 24,6 відсотка.

Фото без опису

Серед бюджетів ОТГ найвищий темп зростання  у порівнянні з  січнем – березнем  2018 року (у співставних умовах) спостерігається по бюджетах Кочубеївської ОТГ – на 62 відсотка,  Ювілейної ОТГ  –  на 48,7 відсотка та Виноградівської  ОТГ – на 41,4 відсотка.   Дванадцять  бюджетів ОТГ перевищили  середньообласний показник.

Фото без опису

Податок на доходи фізичних осіб

         У  січні – березні  2019 року до місцевих бюджетів області мобілізовано податку на доходи  фізичних осіб  у сумі 649 329,3 тис. грн. У порівнянні з січнем – березнем  минулого року  надходження цього податку зросли на 19,4 відсотка.

Найбільше зростання серед бюджетів міст обласного значення досягнуто бюджетом міста Нова Каховка – на 55,3 відсотка.

Фото без опису

По семи бюджетах ОТГ відсоток росту надходжень податку на доходи фізичних осіб у порівнянні з  січнем – лютим 2018 року  вищий ніж в середньому по області (у співставних умовах). Серед них найбільше зростання відбулося по бюджетах Ювілейної ОТГ – на 47,5 відсотка,Зеленопідської ОТГ –  на 36,7 відсотка, Костянтинівської  ОТГ –  на 34,5 відсотка.

Фото без опису

Плата за землю

        У  січні –  березня  2019 року  до місцевих бюджетів області надійшло плати за землю в обсязі 110 634,3 тис. грн.  Це на 16,1 відсотка більше у порівнянні з  січнем – березнем  2018 року.

Серед бюджетів міст обласного значення  найбільше зростання відбулося  по бюджету міста Херсон  – на  27 відсотків.

Фото без опису

По  одинадцяти   бюджетах  ОТГ перевищено середньообласний показник  зростання надходжень плати за землю. Найвищий темп росту досягнуто бюджетами Чаплинської ОТГ – у 2,4 рази, Мирненської  ОТГ – на 80,1 відсотка,  Любимівської  ОТГ – на 79,2 відсотка.

Фото без опису

Єдиний податок

           Надходження єдиного податку  до місцевих бюджетів області у  січні – березні   2019 року склали  179 980,9 тис. грн, що на 15,1 відсотка перевищує показник  аналогічного періоду  минулого року.

         Серед міст обласного значення найбільший приріст спостерігається по бюджету міста Херсон – на 15,7 відсотка.

Фото без опису

Серед ОТГ значне зростання надходжень  єдиного податку відбулося по бюджетах Тавричанської ОТГ – у 2,6 рази, Ювілейної ОТГ – у 2,4 рази, Великокопанівської ОТГ –   у 1,9 рази. По семи бюджетах перевищено середньообласний показник зростання  надходжень єдиного податку.

Фото без опису

Акцизний податок

         У   січні – березні  2019 року  до місцевих бюджетів області  надійшло                32 196,5 тис. грн. акцизного податку. Обсяг надходжень збільшився у порівнянні з  січнем – березнем   2018 року   на  6,5 відсотка.

         Серед міст обласного значення найбільше зростання спостерігається по бюджету міста  Каховка – на 15,9 відсотка.

Фото без опису

Серед ОТГ відчутне зростання надходжень акцизного податку відбулося по бюджетах  Григорівської ОТГ –  на 58,5 відсотка,  Тавричанської ОТГ –   на 55,6 відсотка,   Борозенської ОТГ –   на 41,2 відсотка. По вісімнадцяти бюджетах ОТГ  темпи зростання надходжень акцизного податку перевищують середньообласний показник.

Фото без опису

Обсяг доходів загального та спеціального фондів бюджетів міст обласного значення та бюджетів ОТГ у розрахунку на одного мешканця.

Серед міст обласного значення найвищий показник обсягу доходів на одну особу складає у місті Херсон – 1180 гривень  при середньообласному показнику 1025 гривень.

Фото без опису

По чотирьох ОТГ спостерігається перевищення середньообласного показника: Музиківська ОТГ, Тавричанська ОТГ, Мирненська ОТГ та Зеленопідська ОТГ. 

Фото без опису

Підготувала регіональний консультант з бюджетних питань АМУ Марія Кривецька за матеріалами Департаменту фінансів Херсонської ОДА.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь