A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Голова акціонерного товариства на Херсонщині відсудив собі будівлю сільради

Дата: 06.05.2019 10:50
Кількість переглядів: 688

Судова тяжба між громадою села Преображенка Херсонської області та підприємством, яке успадкувало радгоспне майно, тягнулася близько десяти років. Крапку в цій історії недавно поставив Одеський апеляційний суд.

У будівлі сільради обслуговують жителів семи сіл. Новина про те, що воно тепер має приватного власника, неабияк обурила людей. "Воно будувалося суто для сільської ради, без всяких розмов", - кажуть вони. Селяни наполягають, що приміщення має використовуватися саме по цьому призначенню.

Двоповерхова будівля на 150 квадратних метрів побудували в 1980-х роках. Після розпаду радгоспу-мільйонера "Червоний чабан" там створили акціонерне товариство, селяни самі вибрали його голови. "Він, коли будувалося це будівля, він був ніким, він був звичайним свинарем", - згадують вони. Але згодом голова товариства викупив у людей більшість акцій, тому тепер вони не можуть впливати на діяльність підприємства, ферми і гаражі якого вже зруйновані і розібрані:

"Було 150 машин, 120 тракторів, 43 комбайни. Нікому з акціонерів нічого не дісталося. Навіть лопати ніхто не взяв ". З тих пір, коли радгоспне майно перейшло в приватні руки, почалися суди, що тривають донині. "Будівля постійно було в судах, його намагалися забрати, до мене ще судилися тут двоє глав ще, виходить, і я дев'ять років", - говорить голова Мирненська об'єднаної громади Андрій Сучок.

Останнє рішення надійшло від Одеського апеляційного суду - будівля сільради фактично визнали власністю підприємства. Для чого його керівнику ще і будівля сільради, люди тільки припускають: продати, розібрати або зробити там свій офіс з видом на завод "Кримський Титан". Від села до лінії розмежування з окупованих Кримом лише 800 метрів, навколо прикордонна зона. Власник акціонерного товариства коментарів не дає, тому що терміново виїхав у відрядження, секретарка номер телефону шефа не дає, а юрист відповідає просто:

"Я нічого не буду говорити. Тому що не хочу". Селяни звернулися до вищого господарського суду, прокуратури і поліцію, тому що нібито підприємство, яке намагається відсудити сільрада, ще й не платить податок за землю, на якій розташовані приватизовані раніше будівлі. Тому протистояння триватиме, як і з'ясування права власності на споруду.

За інформацією національного антикорупційного порталу Антикор

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь