A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

День пам’яті та примирення. День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 15.05.2019 14:39
Кількість переглядів: 890

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

Мирненська громада вшанувала цю дату комплексом заходів. Це волонтерська робота здобувачів освіти, які надали допомогу по благоустрою подвір’їв ветеранів та братського кладовища, концерти (смт.Мирне, с.Преображенка, с.Макарівка, с.Польове), покладання квітів.

Концерт «Тих днів не змовкне слава» у приміщенні будинку культури смт. Мирне відбувся 9 травня. Привітав зі святом учасників та дітей війни заступник голови селищної ради Сімейко Олег Валерійович. Ведуча зачитала список загиблих воїнів-односельців у роки війни і всі присутні вшанували пам'ять по загиблих хвилиною мовчання. Олег Валерійович та секретар селищної ради Канівець Ірина Сергіївна  поклали вінок до пам’ятника загиблим воїнам-односельцям у 1939-1945 роки. Діти подарували ветеранам квіти.

Працівниками Преображенського будинку культури було підготовлено і проведено святковий концерт присвячений Дню перемоги над нацизмом у Європі, який було проведено 9 травня у селі  Макарівка  о 10:00 та у селі  Преображенка о 19:00. Заходи пройшли за участі таких колективів, як ансамбль «Береза», дитячий ансамбль «Зірка», учасники гуртка сольного співу та учасники гуртка виразного читання «Патріот». Концерт у с. Макарівка був підготовлений та проведений за участі учасників художньої самодіяльності Макаріського сільського будинку культури. Під час заходів у селах Макарівка та Преображенка усіх присутніх привітала зі святом виконуюча обов’язки старости сіл Мирненської ОТГ Сімейко Лілія Василівна.  На концерт до села Макарівка завітали родичі загиблих та похованих на місцевому братському кладовищі воїнів, які привітали жителів села зі святом та започаткували дружню традицію відвідування пам’ятні для них місця. До Преображенського будинку культури були запрошені учасники та інваліди ІІ Світової війни. Завітали на свято та приймали привітання Іванова Ніна Іванівна та Колеснікова Зоя Родіонівна.

Відбулося покладання траурних вінків до братської могили у с. Макарівка Міщенко Юлією Харитонівною, яка має статус «Дитина війни», школярами, представниками Прикордонної служби України та  у с. Преображенка представниками юного покоління. Вшановано пам'ять про загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Ніколи знову…

Фото без опису

Відділ освіти, культури, молоді та спорту



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь