A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Про підсумки роботи Скадовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області за І півріччя 2019 року

Дата: 16.07.2019 08:06
Кількість переглядів: 642

Про підсумки роботи Скадовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області за І півріччя 2019 року.

Станом на 30.06.2019 року на обліку у Скадовському відділенні знаходилось 4109 страхувальників з яких: юридичних осіб – 1413, фізичних осіб – 2671, з них з найманою працею (роботодавців) – 626 та 25 членів фермерських господарств.

Протягом І півріччя 2019 року Скадовським відділенням УВД ФССУ в Херсонській області надавалось матеріальне забезпечення для застрахованих осіб та членів їх сімей для отримання допомоги: по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворим членом сімї), по вагітності і пологах, на поховання; проводилось лікування застрахованих осіб та членів їх сімей у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм, компенсація втрати частини заробітної плати внаслідок нещасного випадку на виробництві та оплата медико-соціальних послуг та лікування потерпілих від наслідків травм.

За І півріччя 2019 року відділенням проведена виплата матеріального забезпечення на загальну суму 2 548 737 грн. 99 коп., а саме:

- загальне захворювання – 1 231 656,98 грн.;

- невиробничі травми – 224 224,29 грн.;

- реабілітаційне лікування – 2 421,60 грн.;

- допомога по вагітності та пологах – 914 630,76 грн.;

- ортопедичне протезування – 1 339,88 грн.;

- догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї – 113 232,22 грн.;

-  допомога на поховання – 24 600,00 грн.;

- нещасний випадок на виробництві – 36 632,26 грн.

Послугами з відновлювального лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України у І півріччі 2019 року скористалося 3 застраховані особи ( одна особа за кардіо - пульмонарним і дві особи за м’язово - скелетним профілем медичної реабілітації). Відшкодовано Фондом витрати за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів на загальну суму 37 800,00 грн.

За звітний період відділенням проведено виплати потерпілим, що компенсують втрату частини заробітної плати внаслідок нещасного випадку на виробництві та особам, які мають на це  право в разі втрати годувальника на загальну суму 2094975,00 грн., оплату медико - соціальних послуг та лікування потерпілих від наслідків травм на загальну суму 194020,25 грн. та одноразової допомоги   потерпілому у разі втрати працездатності на загальну суму 12409,66 грн.

Станом на 01 липня  2019 р. зазначені виплати у відділенні отримують 127 потерпілих та членів їх сімей, з яких 118 чол. ( 93%) – потерпілі від трудового каліцтва та професійного захворювання, 9 чол. ( 7 %) – особи, які отримують страхові виплати у разі втрати годувальника. Із 118  потерпілих 68% ( 82 особи) складають інваліди трудового каліцтва та професійного захворювання, з них інваліди І групи - 4 чол., ІІ групи - 12 чол., ІІІ групи - 66 чол. 

Із загальної кількості одержувачів страхових виплат 24 особи – це потерпілі (члени їх сімей), внутрішньо переміщені з території, що не контролюється українською владою (18 осіб з Донецької області, 6 осіб з Луганської області). Для здійснення страхових виплат зазначеним особам спрямовано 850412,07 грн., що становить майже 41 % витрат у загальній структурі виплат потерпілим (членам їх сімей).

Середній розмір призначеної щомісячної грошової суми у разі стійкої втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого та грошової суми щомісячної страхової виплати особам, які мають право в разі втрати годувальника на одного одержувача склав 2762,41 грн., проти 2535,55 грн. в минулому році.

З метою перевірки дотримання вимог законодавства по коштах Фонду в частині правильного їх використання страхувальниками, порядку видачі (продовження) та оформлення листків непрацездатності працівниками відділення проведено 14 перевірок, за результатами яких виявлено неправомірні витрати коштів Фонду та накладено штрафних санкцій на загальну суму 12 501,56 грн. Фінансові санкції сплачено своєчасно та в повному обсязі на рахунок Фонду.

За І півріччя 2019 року, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення,  було накладено 3 адміністративні штрафи щодо порушення порядку використання коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на загальну суму 408,00 грн. Суму адміністративних штрафів було сплачено своєчасно та в повному обсязі.

Профілактика виробничого травматизму за I півріччя 2019 року

Протягом I півріччя 2019 року Скадовським відділенням зареєстровано один нещасний випадок пов'язаний з виробництвом, який стався в ФОП Павленко І.М., причиною якого став незадовільний для пересування під час ожеледиці стан території та особиста необережність потерпілої. У порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулося зростання на 1 нещасний випадок пов'язаний з виробництвом.

На виконання завдань, покладених на Фонд соціального страхування України по проведенню профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, відповідно до затвердженого графіка перевірок  страховим експертом з охорони праці відділення в I півріччі 2019 року було  проведено 8 планових та 2 позапланові перевірки стану охорони праці. Під час проведення перевірок виявлено 146 порушень та недоліків нормативно-правових актів з  охорони праці. Протягом зазначеного періоду страховим експертом з охорони праці спільно з керівниками,  службами охорони праці та іншими  відповідальними спеціалістами було проведено  19 нарад та 3 «круглих столи» з питань  організації роботи з профілактики нещасних випадків  на підприємствах, в установах та організаціях, а саме:  ТОВ "Стоматологічна поліклініка ", Ясла/садок № 6" Теремок", Ф/Г "Урожай ", СТОВ "Восход", Скадовське управління водного господарства, Скадовський технікум ВДНЗ "Херсонський ДАУ", КП "Райкомунсервіс", КУ «Скадовський районний центр ФГОЗУО", Скадовський спортивно – технічний клубі ТСОУ та інших. Під час проведення таких заходів було розповсюджено 245 одиниць нормативно – правових  актів  з охорони праці (інструкцій, програм навчання та  стажування  працівників та ін.).

З метою запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим видам загрози здоровю працюючих, страховим експертом з охорони праці надано 113 консультацій з питань дотримання вимог Законів України «Про загальнообовязкове державне соціальне страхування України», «Про охорону праці», нового «Положення про порядок розслідування і ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», затвердженого постановою КМУ від 17.04.2019року №337 та інших нормативних актів з питань охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях підпорядкованих районів.

Службам охорони праці та відповідальним особам з охорони праці на 20 підприємствах підпорядкованих районів надана допомога в розробці та впровадженні в дію ефективної системи управління охороною праці, а також у розробці на підприємствах 175 комплексних та профілактичних заходів з метою досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці і безпеки виробництва.

Страховим експертом з охорони праці прийнято участь у засіданні 17 комісій з перевірки знань 221 працівника з питань охорони праці на підприємствах: Скадовське управління водного господарства, Скадовська філія ДП "Адміністрація морських портів України", КП "Антонівка", СГВК "Лідія" та КЗ «Скадовська ЦРЛ".

Також постійно на сайтах Скадовської та Каланчацької РДА, Мирненської та Каланчацької ОТГ  страховим експертом з охорони праці розміщуються для ознайомлення та врахування в роботі інформаційні матеріали  про зміни  в законодавстві з охорони праці

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь