A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Про підсумки роботи Скадовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області за 2019 рік

Дата: 11.02.2020 09:05
Кількість переглядів: 596

Фото без описуНа обліку у Скадовському відділенні знаходяться 3991 страхувальника з яких: юридичних осіб – 1414, фізичних осіб – 2552  та членів фермерського господарства - 25.

            За відповідний період Скадовським відділенням УВД ФССУ в Херсонській області надавалось матеріальне забезпечення для застрахованих осіб та членів їх сімей для отримання допомоги: по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворим членом сім’ї), по вагітності і пологах, у зв’язку з нещасним випадком на виробництві та його наслідками, на поховання; проводилось лікування застрахованих осіб та членів їх сімей у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм, компенсація втрати частини заробітної плати внаслідок нещасного випадку на виробництві та оплата медико-соціальних послуг та лікування потерпілих від наслідків травм.

За 2019 рік відділенням проведена виплата матеріального забезпечення на загальну суму 6 304 519 грн. 12 коп., а саме:

- 3 220 565,73 грн. по тимчасовій непрацездатності за 16 555 днів;

- 220 561,74 грн. по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною або хворим членом сім’ї за 1 357 днів;

- 2 732 493,99 грн. по тимчасовій непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами за 14 684 дні;

- 77 597,66 грн. по тимчасовій непрацездатності у зв’язку з нещасним випадком на виробництві та його наслідками за 534 дні;

-  53 300 грн. – по 13 виплатам на поховання.

Протягом 2019 року 6 застрахованих осіб скористались послугами з відновлювального лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України  за м’язово – скелетним та кардіо-пульмонарним профілем медичної реабілітації. Відшкодовано Фондом витрати за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів на загальну суму 79 200,00 грн.

За звітний період відділенням проведено виплати, що компенсують втрату частини заробітної плати внаслідок нещасного випадку на виробництві на  загальну суму               4019449,11 грн. та проведена оплата медико - соціальних послуг та лікування потерпілих за наслідками травм на загальну суму 614672,99 грн.

З метою перевірки цільового використання коштів Фонду страхувальниками, працівниками відділення за 2019 рік, проведено 32 перевірки, з яких 25 планових перевірок страхувальників та 6 стосовно обґрунтованості поданих заяв-розрахунків. За результатами перевірок виявлено фінансових порушень на суму 24 127,14 грн., які в повному обсязі сплачено на рахунок Фонду. Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення,  було застосовано 8 адміністративних штрафів щодо порушення порядку використання коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на загальну суму 1 088,00 грн.

Звертаємо увагу страхувальників на виконання вимог нормативних документів при заявлені страхових коштів. При виникненні питань звертатись за консультаціями та роз'ясненнями до відділення за телефонами: (05537) 5-31-83, 5-35-61, 5-10-06.

Аналіз виробничого травматизму та профілактичної роботи в 2019 році.

     Оцінка стану виробничого травматизму за показниками у сфері охорони праці працівників та запобіганні випадкам виробничого травматизму на підприємствах, в установах та організаціях Скадовського та Каланчацького районів показала зменшення нещасних випадків на 50% у порівнянні з минулим роком. Так, Скадовським відділенням, у 2018 році було зареєстровано 4 нещасних випадки,  з   них 3 випадки визнані  пов’язаними  з  виробництвом   

(ДП «ДГ Інститут рису НААНУ» Скадовського району, ТОВ «Таврида Плюс» та  ПАТ «БМУ- 24» Каланчацького району) та 1 випадок визнаний не пов’язаним з виробництвом (Скадовське управління водного господарства). Протягом 2019 року відділенням зареєстровано 2 нещасних випадки, з них 1 випадок  пов’язаний з виробництвом  (ФОП Павленко І.М. Скадовський район) та 1 випадок не пов’язаним з виробництвом (Каланчацьке  управління водного господарства).

     Одним із основних завдань Фонду є профілактика виробничого травматизму, яка повинна забезпечити зниження рівня травматизму та в кінцевому результаті створити такі умови, при яких неможливе травмування робітників під час виконання виробничих завдань. Фонд у співпраці з роботодавцями, службами охорони праці підприємств, установ та організацій, профспілками, представниками органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування забезпечує виконання в повному обсязі запланованих заходів, направлених на вирішення вище вказаних завдань.

      У поточному році страховим експертом з охорони праці відділення проведено 16 планових та 3  позапланові перевірки стану охорони праці та профілактичної роботи  на підприємствах, в організаціях та установах підпорядкованих районів. Відмічається зменшення кількості виявлених порушень законодавства з питань охорони праці та загальнообов'язкового соціального страхування   (282 порушення - у 2019р., проти  444 - у 2018р).

      Протягом 2019 року, страховим експертом з охорони праці відділення, взято участь  в 5 семінарах, 6 круглих столах та  34 нарадах з питань охорони праці з керівниками, спеціалістами та відповідальними особами за охорону праці  підприємств, установ та організацій підпорядкованих районів. Службам охорони праці надано 240 консультацій з питань впровадження та доопрацювання СУОП на 42 підприємствах. Прийнято участь у засіданні 22  комісій з питань охорони праці та перевірки знань 265 працівників підприємств зайнятих на роботах з підвищеної небезпеки. На підприємствах Скадовського та Каланчацького районів розповсюджено агітаційні листівки до Дня охорони праці та  інші нормативно – правові  акти з охорони праці. За активної участі страхового експерта з охорони праці  відділення пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці керівники, спеціалісти та  відповідальні особи за стан охорони праці підприємств, установ та організацій підпорядкованих районів в кількості 145 осіб. 

          З питань запобігання випадкам виробничого травматизму та організації профілактичної роботи просимо звертатись до Скадовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області  за телефоном: (05537) 5-31-83.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь