A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

«До планування сім’ї потрібно підходити відповідально!»

Дата: 19.05.2020 10:36
Кількість переглядів: 666

Фото без описуЗ 10 по 17 травня проходив Всеукраїнський Тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я.
Часто поняття «репродуктивне здоров’я» розуміють у вузькому сенсі – як фізіологічні та фізичні умови, що дають змогу відтворювати здорове потомство. Але репродуктивне здоров’я складається з декількох компонентів: сексуальне здоров’я, планування сім’ї та безпечне материнство і батьківство.
Охорона репродуктивного здоров’я – це система заходів, спрямованих на появу здорового потомства і планування сім’ї; захист від хвороб, що передаються статевим шляхом, та лікування захворювань репродуктивної системи; запобігання дитячій та материнській смертності.
У нашому суспільстві, на жаль, поширені певні стереотипи щодо стосунків між жінками та чоловіками у питаннях збереження репродуктивного здоров’я та планування сім’ї. Наприклад: «Лише жінка повинна думати про контрацепцію», «Якщо подружжя не має дітей, то це проблема жінки», «Вагітність дівчини – виключно її провина», «Секс з використанням презерватива не приносить чоловікам задоволення», «Чоловік працює – жінка народжує», «Аборт вирішує проблему».
Потрібно знати, що відповідальність за планування сім’ї лягає на обох майбутніх батьків, передбачає оволодіння знаннями про те, з якого віку можна народжувати дітей, скільки мати дітей, яких інтервалів дотримуватись між пологами, а головне – практикувати здорову по відношенню до себе та майбутнього покоління поведінку. Дуже важливо знати методи запобігання небажаної вагітності. Це допоможе уникнути аборту – шкідливої та небезпечної для здоров’я жінки операції.
Всесвітня організація охорони здоров’я приділила особливу увагу підтримці здоров’я молоді, кращій її підготовці до виконання своїх обов’язків. За даними останніх досліджень, особливо гострою за останні десять років стала проблема сексуальної активності підлітків. Третина всіх українських підлітків розпочинають статеве життя у віці 14-15 років, уже в школі мають по декілька сексуальних партнерів, не використовують засобів захисту або користуються презервативами час від часу. Як наслідок такої поведінки спостерігається зростання незапланованих вагітностей і абортів, а також інфекцій, що передаються статевим шляхом та ВІЛ.
Слід пам’ятати, що міцна родина, повага до матері та батька – споконвічні цінності українського народу, а дружна сім’я є головною складовою частиною життя та успішності кожної людини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь