A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Заходи з проведення пероральної вакцинації проти сказу диких м'ясоїдних тварин у 2020 році

Дата: 04.09.2020 08:10
Кількість переглядів: 592

На території Херсонській області (в лісах та полях) розкидають їстівні брикети з вакциною від сказу для диких м’ясоїдних  тварин

Побачите подібний брикет в лісі - не чіпайте його!

У ІІІ декаді вересня 2020 року на території Херсонської області будуть проводитись заходи із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин шляхом скидання вакцини з літаків.

Епізоотична ситуація по сказу в Україні залишається напруженою. Щороку від сказу гинуть тисячі тварин, сотні людей постійно страждають від покусів тварин, які хворі на сказ. Каланчацькою районною державною лікарнею ветеринарної медицини проводиться вакцинація сприйнятливих тварин приватного сектору на території всього Каланчацького району. Вакцинувати диких м’ясоїдних тварин можливо лише за  допомогою саме пероральної імунізації.

Досвід країн Європейського Союзу переконливий – лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин. Науковцями розроблено ефективні вакцини і опрацьовано методики вакцинації, які дають змогу охопити наявне поголів’я диких тварин та досягти бажаних результатів.

Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні та не викликає захворювання у тварин.  Вакцина повністю безпечна для всіх тварин та для людини (в тому числі і для навколишнього середовища).

Розповсюдження вакцини літаком найбільш економічний із всіх систем розподілу, при цьому обробці піддаються всі середовища існування лисиці (с/г угіддя, гори, ліси, приміські зони). Для фіксування точної локалізації розподілу принад використовують прилади з GPS.

Мінімальна щільність принад повинна бути не менше, ніж 20 доз/кв.км.

Розповсюдження вакцини не проводиться над населеними пунктами, болотами, водоймищами, автомобільними та залізничними шляхами,  місцями проведення польових робіт.

Тому, шановні мешканці Каланчацького району, коли ви побачите літак АН –2, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо вас не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин.

Наполегливе прохання не брати брикети з біологічними препаратами в руки та не переносити з місця.

Каланчацька районна державна

лікарня ветеринарної медицини

(телефон для довідок (05530) 3-12-48)

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь