A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

ВИСТАВКА ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ

Дата: 20.05.2021 14:15
Кількість переглядів: 926

УНІКАЛЬНИЙ ГЕНЕТИЧНИЙ КОД

Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу. Вона яскраво відображає особливу національну традицію народу. Тож не дивно, що існує свято, присвячене їй. Метою Дня вишиванки є популяризація вишитого етнічного одягу та вшанування українських традицій. Цього дня прийнято вдягати національне вбрання, куди б не довелося йти – на роботу, на зустріч із друзями, загалом куди завгодно. Спочатку вишиванки були не просто одягом, а таким собі оберегом для їхніх власників від зла. Тому візерунки наносили на рукави, коміри і поділ сорочок. Кожен регіон України має свою техніку вишивання, деталі та тематику орнаменту і традиційні кольори вишиванки.

Здавна наші предки прикрашали свої оселі різнобарвними тканинами, килимами та шторами, а одяг – орнаментованими вишитими візерунками, що відображали елементи національної та релігійної символіки. В Преображенському БК організовано виставку майстринь-вишивальниць села Преображенка. Виставку відвідав селищний голова Андрій Миколайович Сучок відзначивши кропітку роботу та високу майстерність вишивальниць. На виставці представлені роботи таких майстринь: Зуйкова Оксана, Чикурлій Надія, Головата Надія, Кудерська Галина, Ніколаєва Альона, Мірошніченко Юлія, Казланжи Світлана, Іващенко Катерина, Шевченко Феодосія, Назарова Майя.

У Всесвітній день вишиванки вітаємо талановитих майстринь-вишивальниць Мирненської громади зі святом. Бажаємо натхнення, радості від творчості, вдосталь вільного для рукоділля часу, гарних візерунків і легких стібочків.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь