A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Шість міфів про вакцинацію

Дата: 05.08.2021 11:17
Кількість переглядів: 1083

Разом із початком вакцинації від COVID-19 в Україні з надзвичайною швидкістю почали поширюватись і міфи, пов’язані з нею. Спробуємо розібратись із найпоширенішими питаннями, пов’язаними із вакцинацією від коронавірусної хвороби разом  з головним лікарем КНП "Скадовський центр ПМСД" А.В.Хмельовою.

Міф № 1. Жодна вакцина не є безпечною та може вбити. Насправді, як каже головний лікар КНП "Скадовський центр ПМСД" , не було підтверджено жодного летального випадку внаслідок використання вакцин від COVID-19.

Міф № 2. Побічні дії, що розвиваються після вакцинації від COVID-19, є надзвичайно важкими. Насправді, як зазначає медик, побічні дії  після вакцинації від COVID-19 не надто відрізняються від побічних дій будь-яких інших вакцин, таких як біль та чутливість в місці ін’єкції, головний біль, озноб. Це пов’язано з тим, що після потрапляння чужорідних білків в організм імунна відповідь супроводжується синтезом різноманітних хімічних речовин, які стимулюють запальні процеси.

Міф № 3. Вакцини змінюють імунну систему та ДНК людини. Насправді, за словами медика, вакцини використовують крихітний шматочок коронавірусу, щоб навчити імунну систему виробляти білок, який запустить захисну реакцію в разі зараження (свого роду інструкцію). Але матеріал з вакцини не може потрапити в ядро клітини, де зберігається сама ДНК. Більше того, передавши інструкції клітинам, РНК руйнується і виводиться з організму (приблизно через 72 години).

Міф № 4. Коронавірус вражає тільки людей похилого віку. Головний лікар КНП "Скадовський центр ПМСД" стверджує: насправді, заразитися може кожна людина незалежно від статі або віку. Однак люди похилого віку з причини супутніх хронічних хвороб переносять ковід важче. А з появою нових штамів коронавірус почав "молодіти" – тобто в лікарні дедалі частіше потрапляють люди від 20 до 40 років, часом хворіють з ускладненнями навіть діти.

Міф № 5Тим, хто вже перехворів, не потрібно вакцинуватись.

Насправді, каже медик, у більшості випадків у осіб, що перенесли COVID-19, формується імунна відповідь, що попереджає повторний розвиток захворювання. Проте, дослідження щодо тривалості та ефективності такого імунітету все ще тривають.

Міф № 6. Щеплення небезпечне для людей, що мають хронічні захворювання. Насправді, головний лікар КНП "Скадовський центр ПМСД" зазначає, що вакцинувати таких людей безпечно. І робити це потрібно якраз тому, щоб вони менше наражалися на ризик. Адже відомо, що пацієнти, у яких є діабет або інші тяжкі захворювання, на жаль, гинуть від COVID-19 частіше і швидше, аніж інші, і лікувати їх набагато тяжче.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь