A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Про підсумки роботи Скадовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області за 9 місяців 2021 р.

Дата: 29.10.2021 13:54
Кількість переглядів: 1223

Фото без опису

Про підсумки роботи Скадовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області за 9 місяців 2021 р.

Станом на 01.10.2021 року на обліку у Скадовському відділенні знаходиться 4102 страхувальника з яких: юридичних осіб – 1473, фізичних осіб – 2594 та 35 членів фермерських господарств.

Протягом 9 місяців 2021 року Скадовським відділенням УВД ФССУ в Херсонській області надавалось такі види допомоги на матеріальне забезпечення для застрахованих осіб та членів їх сімей:

- по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворим членом сім’ї, ізоляції від COVID-19);

- невиробничі травми;

- по вагітності та пологах;

- на поховання;

- по компенсації втрати частини заробітної плати внаслідок нещасного випадку на виробництві;

 - по оплаті медико-соціальних послуг та лікування потерпілих від наслідків травм.

За 9 місяців 2021 року відділенням проведена виплата матеріального забезпечення на загальну суму 5 468 009 грн. 35 коп., а саме:

- загальне захворювання – 2 480 359,68 грн.;

- невиробничі травми – 493 773,31 грн.;

- допомога по вагітності та пологах – 2 246 899,06 грн.;

- догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї – 67 471,48 грн.;

- ізоляція від COVID-19 – 121040,41 грн.;

- допомога на поховання – 28 700,00 грн.;

- нещасний випадок на виробництві – 29 865,41 грн.

За звітний період також проведено виплати потерпілим, що компенсують втрату частини заробітної плати внаслідок нещасного випадку на виробництві та особам, які мають на це право в разі втрати годувальника  на загальну суму 3626327,08 грн., одноразової допомоги членам сім'ї потерпілого (в разі смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві) на загальну суму 227000,00 грн., та оплату медико - соціальних послуг та лікування потерпілих від наслідків травм на загальну суму 226037,67 грн.

Станом на 01 жовтня 2021 р. зазначені виплати у відділенні отримують 117 потерпілих та членів їх сімей, з яких 110 чол. ( 94%) – потерпілі від трудового каліцтва та професійного захворювання, 8 чол. (6 %) – особи, які отримують страхові виплати у разі втрати годувальника. Із 110  потерпілих 67% ( 74осіб) складають інваліди трудового каліцтва та професійного захворювання, з них інваліди І групи - 4 чол., ІІ групи - 10 чол.,  ІІІ групи -60 чол. 

Із загальної кількості одержувачів страхових виплат 23 особи – це потерпілі (члени їх сімей), внутрішньо переміщені з території, що не контролюється українською владою (16 осіб з Донецької області, 7 осіб  з Луганської області). Для здійснення страхових виплат зазначеним особам спрямовано 1524896,78 грн., що становить майже 42 % витрат у загальній структурі виплат потерпілим (членам їх сімей).

З метою перевірки цільового використання коштів Фонду, порядку видачі (продовження) та оформлення листків непрацездатності працівниками відділення проведено 49 перевірок щодо дотримання вимог законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування по коштах Фонду в частині їх використання страхувальниками. За результатами перевірок виявлено неправомірних витрат та застосовано фінансових санкцій на загальну суму 47680,97 грн. грн.

За 9 місяців 2021 року, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, на 17 посадових осіб було складено протоколи про адміністративне правопорушення та винесено постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу на суму 136,00 грн. Всі зазначені адміністративні штрафи на загальну суму 2312,00 грн. сплачено до Фонду своєчасно та в повному обсязі.

Профілактика виробничого  травматизму  за  9 місяців  2021 року.

Протягом 9 місяців 2021 року до Скадовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області  надійшло від КНП Каланчацький центр ПМСД» 1 екстрене повідомлення про гостре профзахворювання COVID-19 медичного працівника та від КНП «Скадовська центральна міська лікарня» 8 екстрених повідомлень про гострі профзахворювання COVID-19 медичних працівників та 1 повідомлення про нещасний випадок, який стався в Скадовському ліцеї №3.  Протягом зазначеного періоду комісією з розслідування проведено і завершено розслідування  по  2 нещасним  випадкам на виробництві (1 випадок ДТП стався в 2020 році), які  комісія  пов'язала з виробництвом. Комісією проведено розслідування по 16  гострим профзахворюванням на  COVID -19 медичних працівників (гострі профзахворювання, які сталися в 2020 році -  7 ), з них 13 гострих профзахворювань медичних працівників буди  пов'язані з виробництвом, а 3 гострих профзахворювання медичних працівників не пов'язані з виробництвом. У порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулося збільшення на 7 випадків гострих профзахворювань на COVID-19 медичних працівників та на 1 нещасний випадок на виробництві. За несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок на виробництві було притягнуто до адміністративної відповідальності  головного лікаря КНП «Скадовська ЦМЛ» та директора Скадовського ліцею №3. 

Для вивчення стану умов і безпеки праці на підприємствах, установах та організаціях району страховим експертом з охорони праці відділення організовані і проведені відповідно до затверджених планів робіт  12 планових  та 2 позапланові перевірки стану охорони праці та профілактичної роботи на підприємствах та в їх відокремлених підрозділах. В ході перевірок на цих підприємствах були виявлені  223 порушення нормативно - правових актів з охорони праці.

Протягом зазначеного періоду страховим експертом з охорони праці спільно з керівниками, службами охорони праці та іншими  відповідальними спеціалістами підприємств  були організовані і проведені 27 нарад (Ясла /садок №6 «Теремок», ТОВ «Таврида Плюс», Скадовська  районна державна лікарня ветеринарної медицини, ПрАТ «Каланчацький КХП», Скадовський ліцей №3 Скадовської міської ради, Скадовський ліцей «Академія творчості», Інститут рису НААНУ, КНП «Скадовська ЦМЛ» та ін.) та 4 круглі столи  з питань  організації роботи  та профілактики нещасних випадків на підприємствах страхувальників (Управління праці СЗН Скадовської РДА, Басейнового управління ВРН Дніпра Скадовської експлутаційної дільниці, СГВК "Лідія" та ОЗ Скадовський НВК «Академічна гімназія»).

З метою запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим видам загрози здоров’ю працюючих, страховим експертом з охорони праці надано 181 консультацію з питань дотримання вимог Законів України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування України», «Про охорону праці», «Положення про порядок розслідування і ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві» та інших нормативних актів з питань охорони праці на підприємствах  страхувальників. Також службам охорони праці та відповідальним особам з охорони праці на 26 підприємствах надана методична допомога по доопрацюванню СУОП, а саме: розроблення  положень про службу охорони праці, порядку проведення навчання і перевірку знань з питань охорони праці, програм навчання та стажування працівників, інструкцій з охорони праці по професіям, розробленню колективних,  комплексних та профілактичних заходів. Також внесені пропозиції по проведенню атестації робочих місць за умовами праці, проведення медичних оглядів, забезпечення працівників ЗІЗ та інше. Під час проведення таких заходів було розповсюджено 279 одиниць нормативно – правових актів з охорони праці.

Страховим експертом з охорони праці відділення прийнято участь у роботі 21 комісії з питань охорони праці та прийнято участь у засіданні 14 комісій з навчання та перевірки знань 172 працівників зайнятих на роботах з підвищеної небезпеки.

Скадовське відділення УВД ФССУ в Херсонській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь