A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Протидія ВІЛ-інфекції/СНІДу

Дата: 04.11.2021 08:15
Кількість переглядів: 335

Несвоєчасне виявлення ВІЛ/СНІДу у групі людей, котрі вживають ін’єкційно наркотики, обумовлює високу захворюваність і смертність. Ця діяльність допомагає знизити поширення ВІЛ, що своєю чергою дає можливість запобігти загостренню й виникненню нових хвиль епідемії.

Нові підходи до тестування вразливих груп дають змогу скерувати тестування на групу з найбільшою ймовірністю позитивних випадків ВІЛ та надати повний супровід ВІЛ-інфікованій особі в лікуванні.

ВІЛ/СНІД передається:

  • Через кров - при потрапляння крові чи інших біологічних рідин, що містять кров (сперма, виділення піхви, грудне молоко) від ВІЛ-інфікованої особи до здорової людини. Найчастіше цей шлях реалізується при ін’єкційному введенні наркотичних речовин брудними шприцами та голками, що вже використовувались іншими особами.
  • Статевим шляхом - підчас незахищених статевих стосунків, незалежно від того чи це вагінальний, оральний чи анальний секс.
  • Внаслідок передачі вірусу від інфікованої ВІЛ матері до її дитини підчас вагітності, пологів та годуванні груддю. Ризик інфікування зростає під час годування дитини груддю, при важкому перебігу хвороби у матері та складних пологах.

ВІЛ не передається:

  • При спільному користуванні побутовими речами, посудом, роботі в одному приміщенні
  • У лазні та сауні
  • Підчас поцілунків
  • Обіймах та рукостисканні
  • При чханні та кашлі
  • Через поручні, дверні ручки, столи, стільці
  • При укусах комарів чи інших комах.

Що робити, щоб не заразитись?

Правильно використовувати презервативи, утримуватись від сексуальних контактів з незнайомими партнерами, а, маючи постійного партнера, зберігати вірність. ретельно обстежувати донорів на ВІЛ-інфекцію, використовувати одноразові шприци і стерильний інструментарій в медичних закладах, перукарнях, косметичних кабінетах і салонах. Важливо пам’ятати про те, що любий колючий або ріжучій інструмент, яким ви користуєтесь при медичних процедурах, татуюванні, пірсингу, проколюванні вух та інших частин тіла, голінні, педикюрі і манікюрі-повинен бути стерильним. для попередження передачі захворювання від ВІЛ-інфікованої матері до дитини під час вагітності потрібно проводити антиретровірусне лікування матері, на момент пологів призначити кесарів розтин, після народження дитини замість грудного вигодовування використовувати штучне.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь