Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Протидія ВІЛ-інфекції/СНІДу

Дата: 04.11.2021 08:15
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

Несвоєчасне виявлення ВІЛ/СНІДу у групі людей, котрі вживають ін’єкційно наркотики, обумовлює високу захворюваність і смертність. Ця діяльність допомагає знизити поширення ВІЛ, що своєю чергою дає можливість запобігти загостренню й виникненню нових хвиль епідемії.

Нові підходи до тестування вразливих груп дають змогу скерувати тестування на групу з найбільшою ймовірністю позитивних випадків ВІЛ та надати повний супровід ВІЛ-інфікованій особі в лікуванні.

ВІЛ/СНІД передається:

  • Через кров - при потрапляння крові чи інших біологічних рідин, що містять кров (сперма, виділення піхви, грудне молоко) від ВІЛ-інфікованої особи до здорової людини. Найчастіше цей шлях реалізується при ін’єкційному введенні наркотичних речовин брудними шприцами та голками, що вже використовувались іншими особами.
  • Статевим шляхом - підчас незахищених статевих стосунків, незалежно від того чи це вагінальний, оральний чи анальний секс.
  • Внаслідок передачі вірусу від інфікованої ВІЛ матері до її дитини підчас вагітності, пологів та годуванні груддю. Ризик інфікування зростає під час годування дитини груддю, при важкому перебігу хвороби у матері та складних пологах.

ВІЛ не передається:

  • При спільному користуванні побутовими речами, посудом, роботі в одному приміщенні
  • У лазні та сауні
  • Підчас поцілунків
  • Обіймах та рукостисканні
  • При чханні та кашлі
  • Через поручні, дверні ручки, столи, стільці
  • При укусах комарів чи інших комах.

Що робити, щоб не заразитись?

Правильно використовувати презервативи, утримуватись від сексуальних контактів з незнайомими партнерами, а, маючи постійного партнера, зберігати вірність. ретельно обстежувати донорів на ВІЛ-інфекцію, використовувати одноразові шприци і стерильний інструментарій в медичних закладах, перукарнях, косметичних кабінетах і салонах. Важливо пам’ятати про те, що любий колючий або ріжучій інструмент, яким ви користуєтесь при медичних процедурах, татуюванні, пірсингу, проколюванні вух та інших частин тіла, голінні, педикюрі і манікюрі-повинен бути стерильним. для попередження передачі захворювання від ВІЛ-інфікованої матері до дитини під час вагітності потрібно проводити антиретровірусне лікування матері, на момент пологів призначити кесарів розтин, після народження дитини замість грудного вигодовування використовувати штучне.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь