A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Херсонська обласна служба зайнятості інформує

Дата: 31.03.2023 18:28
Кількість переглядів: 96

РОЗМІР і ТЕРМІН ВИПЛАТИ ДОПОМОГИ ПО БЕЗРОБІТТЮ визначаються для кожної особи індивідуально і залежать від:
📌 наявного страхового стажу людини, 
📌 її заробітної плати (доходу), 
📌 причини звільнення,
📌 тривалості безробіття.

Р О З М І Р  В И П Л А Т
Відповідно до частини 1 статті 22 Закону України від 2 березня 2000 року № 1533-III «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» ‼️ПРАВО НА ДОПОМОГУ по безробіттю залежно ВІД страхового стажу МАЮТЬ застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, страховий стаж яких ПРОТЯГОМ 12 МІСЯЦІВ, що ПЕРЕДУВАЛИ реєстрації особи як безробітної, становить НЕ МЕНШЕ ніж сім місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. 

Для цієї категорії осіб МІНІМАЛЬНИЙ РОЗМІР допомоги не може бути меншим за 1800 грн., а МАКСИМАЛЬНИЙ – НЕ може перевищувати мінімальну заробітну плату, встановлену на 1 січня календарного року (цього року – 6700 грн.).

ℹ️ П р и м і т к а. Якщо страховий стаж становить МЕНШЕ ніж 7 місяців, допомога по безробіттю призначається в МІНІМАЛЬНОМУ РОЗМІРІ і для незастрахованих осіб (страховий стаж яких менш за 7 місяців та деяких інших категорій осіб) становить 1000 грн.

Т Е Р М І Н  В И П Л А Т
Допомога по безробіттю призначається з першого дня після дня надання статусу безробітного, і у період дії воєнного стану не може перевищувати 90 календарних днів.
Разом з тим, для осіб передпенсійного віку (за рік до досягнення відповідного віку і за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу) тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів.

ℹ️ П р и м і т к а. Допомога по безробіттю НАРАХОВУЄТЬСЯ згідно з чинним законодавством України і виключно ЗА ПЕРІОД від відвідування до наступного відвідування безробітним центру 
зайнятості, якщо ця установа працює у звичайному режимі.

Треба знати, що ‼️
внутрішньо переміщені особи та ОСОБИ, які знаходяться на території бойових дій, ЯКІ ВТРАТИЛИ необхідні документи (трудова книжка, документ про освіту тощо), ТЕЖ МОЖУТЬ ОФОРМИТИ статус безробітного. Підставою оформлення і розрахунку суми виплат у цьому разі є інформація з Державних реєстрів та баз даних.

Інформацію щодо нарахування і перерахування виплати допомоги по безробіттю можна дізнатися ➡️ у кар’єрного радника за місцем вашого перебування, а також ➡️ в особистому кабінеті, зареєструвавшись на сайті Фото без опису (про що обов’язково потрібно повідомити кар’єрного радника). 

Отримати онлайн консультацію можливо за допомогою чат-боту у Telegram: https://t.me/Pidtrumka_DCZ_Kherson

або зателефонувавши на «гарячу лінію» Херсонського ОЦЗ
☎️+38(050) 744 8939,   ☎️+38(066) 339 7025,   ☎️+38(093) 567 8405


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь