Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Сьогодні важливий день для корінного кримськотатарського народу – День кримськотатарського прапора.

Дата: 26.06.2023 14:50
Кількість переглядів: 111

Фото без описуБлакитне полотнище із золотою тарах-тамгою є символом багатовікової боротьби кримських татар за свою свободу, їхньої єдності та наступності поколінь.

Він був пронесений гордим народом через усі перипетії XX століття: у моменти національно-визвольних змагань 1917-1921 років, у вигнанні після 1944 року, супроводжував народ на батьківщину в кінці 1980-х – на початку 1990-х. У 2014 році блакитний стяг із золотою тамгою став символом не лише кримських татар, а й спротиву окупації. А зараз поряд із державним прапором кримськотатарський стяг з гордістю носять на шевронах українські воїни, які борються за нашу незалежність і можливість повернутися додому в Крим.

Вітаємо кримськотатарський народ із Днем кримськотатарського прапора! Єдності та сил у боротьбі. Ми робимо все, аби Крим знову став вільним від окупації і прапори знову могли майоріти вільно там, де їм належить!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь