A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Як дбати про дитяче ментальне здоров’я?

Дата: 28.09.2023 14:52
Кількість переглядів: 47

Створення безпечного середовища

Дбайте про своє власне емоційне самопочуття, оскільки спокійні батьки створюють спокійне середовище для своїх дітей. Зменшуйте їхній доступ до насильства та жахливих новин.

Озвучуйте плани дій для збереження життя та здоров‘я в умовах війни. Під час цього обговорення акцентуйте слова "безпека" і "безпечно", щоб у дитини виникли позитивні асоціації з цими поняттями.

Підтримка та відкритий діалог

Підтримуйте відкритий діалог з дітьми щодо їхніх емоцій і переживань. Дайте зрозуміти, що її емоції — це нормальна реакція на ці обставини. Наприклад, боятися є нормальною реакцією, оскільки страх відповідає за інстинкт самозбереження та безпеки. 

 

Психологічні вправи

 

Спробуйте провести з дітьми психологічні вправи, такі як візуалізація "Безпечного місця", яку можна знайти в інтернеті. Можна навіть разом з ними намалювати це безпечне місце та відчути себе там.

Емоційний стан

Будьте уважними до змін в емоційному стані та поведінці дітей, особливо якщо вони стали свідками негативних подій, що травмують психічний стан. Якщо дитина змінилася, стала більш активною або неслухняною, або навпаки, стала замкненою і хвилюється за здоров'я своє або батьків, погано спить, бачить кошмари, має проблеми із їжею, то в таких випадках краще звернутися за допомогою до кваліфікованого спеціаліста.

Розваги, творчість, та соціальні контакти

Пам‘ятайте, що у дитини повинно бути дитинство попри війну. Намагайтеся проводити позитивний час разом, пропонуючи можливості для ігор, творчості та розважальних занять, які допоможуть розслабитися та зняти стрес. Також сприяйте збереженню контактів дітей з друзями та родиною, навіть якщо це віртуальне спілкування.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь