Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

22 лютого відзначається Міжнародний день підтримки жертв злочинів

Дата: 22.02.2024 07:04
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

Цей день покликаний привернути увагу до необхідності підтримки всіх тих, хто постраждав у результаті кримінальних дій чи від зловживань владою.

У вересні 1985 року VII конгрес ООН щодо запобігання злочинності та поводження з правопорушниками запропонував Декларацію головних принципів правосуддя для жертв злочинів та зловживання владою. Тоді міжнародне співтовариство прийняло текст декларації, яка визначала основні принципи правосуддя щодо жертв злочинів. А 29 листопада 1985 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила цю декларацію, вперше розробивши універсальні принципи підтримки і захисту жертв злочинів та зловживання владою.

22 лютого 1990 року уряд Англії опублікував «Хартію жертв злочинів». З того часу у світі відзначають Міжнародний день підтримки жертв злочинів. Серед пріоритетів підтримки жертв злочинів можна відзначити забезпечення компенсації жертвам за заподіяну матеріальну та моральну шкоду.

У світі діють близько 200 програм допомоги потерпілим від злочинів: від програм допомоги потерпілим від сексуального насильства до створення муніципальних служб прибиральників місць скоєння злочинів. Такі програми надають людям матеріальну та моральну підтримку, допомагають впоратися зі стресом, вийти з кризи, адже соціальна реабілітація жертв злочинів є однією із ключових проблем сучасного суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь