Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Спецоперація «Майдан-3»: нові деталі дезінформаційної кампанії

Дата: 05.03.2024 08:23
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Росія витратила 1,5 млрд доларів на інформаційні атаки, поширюючи антиукраїнські настрої, які мають дестабілізувати Україну зсередини і зменшити підтримку Заходу. Головне управління розвідки України повідомляє, що Росія продовжує вести свою дезінформаційну кампанію «Майдан-3». Спецоперація триває з листопада 2023 року.Її кульмінація буде вже навесні — з березня до травня. 

Фото без опису

За даними розвідки, метою цієї кампанії є поставити під сумнів легітимність рішень, ухвалених українською владою після 20 травня — як політичного, так і військового керівництва.

Також росіяни хочуть поширити панічні настрої, зневіру, штучно протиставити цивільних і військових, посварити українців із союзниками, розповсюдити в суспільстві усілякі «теорії змови».

25 лютого на полях пресконференції «Україна. Рік 2024» очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що росіяни очікують на певну «смуту» в українському суспільстві. Після цього, у період першої половини червня, завдати військової поразки на сході, користуючись тим, що в армії має бути двояка думка: «Хто нами керує, а чиї накази ми виконуємо» тощо.

Фото без опису

Кульмінація російської спецоперації «Майдан-3» настане у березні-травні. До неї планують залучити як ботоферми, так і лідерів думок та громадських діячів. 

Під час пресконференції 25 лютого Володимир Зеленський заявив, що Росія працює із західними журналістами, аби ті поширювали російські наративи про Україну. Один із головних меседжів — нібито те, що Зеленський втратить легітимність у травні цього року без перевиборів. Російська сторона платить гроші за поширення таких повідомлень. Це підтверджують спецслужби країн-партнерів.

Фото без опису

Зі слів представника ГУР Андрія Юсова, українська розвідка має дані про причетних до спецоперації. Деталей він не розкрив, але зауважив, що керує процесом перший заступник адміністрації Путіна Сєргєй Кірієнко та помічник президента РФ Владіслав Сурков. 

А в Центрі протидії дезінформації заявили, що до спецоперації залучають і Віктора Медведчука, якого обміняли у вересні 2022 року, і його нову організацію «Другая Україна».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь