Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Ментальне здоров’я дітей під час війни: поради батькам та опікунам

Дата: 22.03.2024 10:53
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

 

Говорити про ментальне здоров’я соромно для 44% молоді в різних країнах світу, зокрема й в Україні. Ще 38% вважають, що такі розмови занадто схвилювали б їхню сім’ю та друзів.

Такими були результати соціологічного дослідження, проведеного на замовлення третього Саміту перших леді та джентльменів.Summit of First Ladies and Gentlemen Ідеться про молодь 13–24 років.

Це результати, що дуже хвилюють. Адже в дослідженні є й інші дані: половина молодих людей відчуває стрес, пригніченість і виснаження.

Байдужість дорослих до цих почуттів – те, на що ми не маємо права. Дитині завжди потрібна старша рука, за яку вона може взятися, щоб здолати труднощі.

Тому хочемо нагадати про видання «Ментальне здоров’я дітей під час війни: поради батькам та опікунам», що доступне на сайті Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». (https://bit.ly/49YjoFb)

Ця збірка порад розроблена спільно з ЮНІСЕФ. Вона допоможе пережити кризові ситуації і дітям, і дорослим. У ній є інформація про ознаки, які вказують на потребу звернутися по психологічну підтримку, техніки допомоги для стабілізації психоемоційного стану, а також необхідні контакти фахівців.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь