Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Про затвердження Програми соціальної підтримки ветеранів, військовослужбовців та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2024-2026 роки

Дата: 09.01.2024 11:44
Кількість переглядів: 86

 

Р-4 програма соціальної підтримки ветеранівна 2024-2026 рр.

https://lh7-us.googleusercontent.com/B2nniVP3rgENO1Lf7_T-Rht4lOWyRRvcybsfLEh-YuaD-LvsAYAUi3nbb9BefX2W_6tcU-N_By_yAoqokyrrrSOqdNB5jLOHWJp9-pXaRk6wGBxS7gZXLBbUftqQ73S5h5rWaCWg7av9tMyDz79fnQ

Україна

МИРНЕНСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

СКАДОВСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

 

Від 08.01.2024                         смт Велика Олександрівка                   №4

 

 

Про затвердження  Програми

соціальної підтримки ветеранів,

військовослужбовців та членів їх сімей,

членів сімей загиблих (померлих) ветеранів

війни, Захисників та Захисниць України

на 2024-2026 роки

 

 

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», на виконання пункту 4 доручення начальника Херсонської обласної військової адміністрації від 29 грудня 2023 року № 225 «За результатами наради з першим заступником та заступниками голови обласної державної адміністрації, начальниками місцевих військових адміністрацій від 28 грудня 2023 року» щодо забезпечення розроблення та затвердження місцевих програм соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2024-2026 роки,

 

ЗОБОВЯЗУЮ:

1. Затвердити Програму соціальної підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти ветеранів війни, Захисників і Захисниць України на 2024 - 2026 роки (далі – Програма).

 2. Забезпечити виконання основних заходів програми, виходячи з можливостей бюджету.

3. Керівникам відділів Мирненської селищної ради забезпечити виконання завдань та заходів Програми та надавати інформації до фінансового відділу Мирненської селищної ради.

4. У разі потреби ініціювати протягом 2024 року внесення змін до Програми за погодженням з керівниками відділів структурних підрозділів Мирненської селищної ради, коригування фінансових показників - за узгодженням з фінансовим відділом Мирненської селищної ради.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

Начальник Мирненської

селищної військової адміністрації                             Валентина ГОЛОВАТА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядженням Мирненської селищної військової адміністрації

від_08 січня_2024р. №_4__

 

 

ПРОГРАМА

соціальної підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти ветеранів війни, Захисників і Захисниць України на 2024 - 2026 роки

 

І. Актуальність програми

Програма соціальної підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти ветеранів війни, Захисників і Захисниць України на 2024 - 2026 роки є невідʼємною складовою соціальної політики держави. Суть соціальної підтримки полягає в наданні державою фінансової, психологічної та матеріальної допомоги. Програма соціальної підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти ветеранів війни, Захисників і Захисниць України на 2024-2026 роки (далі Програма) – це комплекс заходів, які реалізовуватимуться з метою надання комплексу соціальних, психологічних та інших послуг громадянам, які є ветеранами війни, членами їх сімей, членами сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти ветеранів війни, Захисників і Захисниць України. Реалізація заходів Програми сприятиме підтримці належного соціального, морально-психологічного стану ветеранів, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, забезпеченні потреб у соціальному обслуговуванні та психологічній підтримці.

 

ІІ. Мета програми

            У зв’язку із широкомасштабною військовою агресією російської федерації проти України одним із першочергових завдань органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування є комплексна підтримка військовослужбовців у період запровадження воєнного стану в Україні, ветеранів війни, сімей загиблих (померлих, зниклих безвісти за особливих обставин) Захисників і Захисниць України, насамперед у частині медичного обслуговування, поліпшення фінансово-матеріального стану зазначених категорій осіб, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем, вшанування пам’яті загиблих героїв.

Метою Програми є реалізація комплексу взаємопов’язаних завдань і заходів, що спрямовані на розв’язання найважливіших проблем у сфері соціального захисту та підтримки ветеранів, військовослужбовців та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України у період запровадження воєнного стану в Україні, ветеранів війни, сімей загиблих (померлих, зниклих безвісти за особливих обставин) Захисників і Захисниць України, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування із громадськими об’єднаннями, іншими юридичними особами у сфері підтримки зазначених категорій осіб, створення у суспільстві атмосфери співчуття, підтримки та поважного ставлення до членів сімей загиблих.

 

 ІІІ. Завдання і заходи Програми та результативні показники

            Виконання заходів Програми передбачає здійснення ряду заходів, спрямованих на реалізацію державної соціальної політики в територіальній громаді, охоплення максимальної кількості учасників бойових дій, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) шляхом соціальної адаптації, психологічної підтримки та забезпечення матеріальної підтримки таких осіб, додержання державних соціальних гарантій та впровадження додаткових регіональних форм адресної підтримки, збільшення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та інститутів громадського суспільства, спільної координації наявних ресурсів.

Перелік напрямів діяльності і заходів Програми :

        - підтримка сімей загиблих;

- придбання подарунків дітям військовослужбовців до новорічних та різдвяних свят;

- надання допомоги дітям військовослужбовців до 1 вересня;

- надання матеріальної допомоги для лікування військовослужбовцям та членам їх родин;

- надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових потреб родинам військовослужбовців.

Докладний перелік напрямів та заходів Програми наведено в додатку 3 до Програми.

Виконання Програми сприятиме:

- посиленню соціального захисту військовослужбовців у період запровадження воєнного стану в Україні та членів їх сімей, ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

- підвищенню рівня довіри до владних інститутів у суспільстві, позитивного ставлення до військовослужбовців та їх сімей, патріотичного виховання молодого покоління.

 

 IV. Шляхи реалізації Програми, обсяги та джерела фінансування;

строки виконання Програми

            Матеріальна допомога надається на підставі заяв військовослужбовців (або членів їх сімей), ветеранів війни, сімей загиблих військовослужбовців, поданих до Мирненської селищної ради.

      Матеріальна допомога надається згідно з Порядком надання матеріальної допомоги ветеранам війни, військовослужбовцям та членам їх сімей (далі – Порядок), який наведено у додатку 1 до Програми.

Заяву-анкету ветерана війни, члена сім’ї загиблого (померлого, полоненого, зниклого безвісти) ветерана війни, Захисника і Захисниці України наведено у додатку  2  до Програми.

Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок та у межах коштів, передбачених для її реалізації в місцевому бюджеті на відповідний бюджетний період.

 

V.Фінансування Програми

 

Фінансування Програми  Мирненської територіальної громади на 2024-2026 роки здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету, коштів підприємств та організацій, коштів благодійників, інвесторів, інших джерел, не заборонених законодавством.

 

  1. Контроль за виконанням Програми

Контроль за виконанням програми несе відділ з питань соціального захисту та охорони здоров'я Мирненської селищної ради, коригування фінансових показників - за узгодженням з фінансовим відділом Мирненської селищної ради.

 

 

 

 

 

 Начальник Мирненської

селищної військової адміністрації                             Валентина ГОЛОВАТА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до Програми

 

 

 

ПОРЯДОК

надання матеріальної допомоги ветеранам війни, військовослужбовцям та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України мешканцям  Мирненської селищної ради Скадовського району Херсонської області

 

1. Цей Порядок визначає механізм надання матеріальної допомоги і  відшкодування витрат, що виплачуються з метою виконання заходів Програми (далі – Заходів).

2. Матеріальна допомога надається:

2.1. Сім’ям (у тому числі батькам, опікунам) загиблих (померлих) мешканців територіальної громади – загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, визначених статтею 101 Закону України „Про статус ветеранів війни гарантії їх соціального захисту”, військовослужбовців, що проходили військову службу у період запровадження воєнного стану в Україні.

2.2. Пораненим, травмованим та тим, що отримали контузію чи каліцтво учасникам бойових дій, військовослужбовцям, які отримали поранення, травму, контузію чи каліцтво в період проходження військової служби, одноразово у період запровадження воєнного стану в Україні або одному з членів їх сімей, а також захворювання яких пов’язане із захистом Батьківщини.

2.3. Сім’ям з дітьми мешканців територіальної громади – учасників бойових дій,  які брали участь, або на даний час беруть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, забезпеченні їх здійснення, Захисників і Захисниць України, визначених статтею 101 Закону України „Про статус ветеранів війни гарантії їх соціального захисту”, військовослужбовців, що проходили військову службу у період запровадження воєнного стану в Україні.

3. Для надання матеріальної допомоги заявник із числа громадян, передбачених пунктом 2 цього Порядку (або член його сім’ї), подає особисту письмову заяву (додаток до Положення)  до Мирненської селищної ради із наданням згоди на обробку персональних даних.

3.1. До заяви мають бути додані документи завірені нотаріально

3.1.1. Для заявників із числа громадян, передбачених підпунктом 2.1 цього Порядку:

- копія паспорта заявника (1,2 сторінки та сторінка з відміткою про місце реєстрації заявника) або копія паспорта заявника у формі пластикової картки типу ID-1 (лицьового та зворотного боку) разом із копією витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання заявника;

- ідентифікаційний код заявника (копії довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника або, якщо особа через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган, копії сторінки паспорта, де є відмітка про наявність у неї права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

- свідоцтво про народження та ідентифікаційний код дитини, паспорт чи ID-картка (у випадку досягнення дитиною 14 років);

- довідка банківської установи про відкриття рахунку;

- копія свідоцтва про одруження (у разі подання дружиною/чоловіком загиблого захисника);

- копія свідоцтва про народження загиблого захисника (у разі подання заяви батьками загиблого захисника);

- документ, який підтверджує, що заявник є членом сім’ї загиблого (померлого) захисника України.

 3.1.2. Для заявників із числа громадян, передбачених підпунктом 2.2 цього Порядку:

- копія документа, що засвідчує особу заявника та адресу його місця проживання;

- копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду (крім осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від ідентифікаційного коду);

- копія документа, який посвідчує участь заявника у бойових діях (або їх забезпеченні) у період запровадження воєнного стану в Україні або копія документа, який посвідчує проходження військової служби у період запровадження воєнного стану в Україні (для військовослужбовців, що проходять військову службу в період запровадження воєнного стану) або інші підтверджуючі документи;

- копії документів, які підтверджують поранення (травму, ушкодження, захворювання, контузію, каліцтво), отримане під час участі  у бойових діях, проходженні військової служби у період запровадження воєнного стану в Україні, висновок про їх причинний зв’язок із захистом Батьківщини (виконанням службових обов’язків, обов’язків військової служби, проходженням військової служби  або довідка МСЕК про встановлення групи інвалідності (за наявності групи інвалідності);

- довідка про банківські реквізити заявника для виплати матеріальної допомоги через банківську установу (за наявності відкритого рахунку).

3.1.3. Для заявників із числа громадян, передбачених підпунктом 2.3 цього Порядку:

- копія паспорта заявника (1,2 сторінки та сторінка з відміткою про місце реєстрації заявника) або копія паспорта заявника у формі пластикової картки типу ID-1 (лицьового та зворотного боку) разом із копією витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання заявника;

- ідентифікаційний код заявника (копії довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника або, якщо особа через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган, копії сторінки паспорта, де є відмітка про наявність у неї права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

- свідоцтво про народження та ідентифікаційний код дитини, паспорт чи ID-картка (у випадку досягнення дитиною 14 років);

- рішення суду про встановлення опіки у разі подання заяви опікуном; - копія свідоцтва про смерть захисника України;

- копія довідки про участь у бойових діях або забезпеченні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації проти України або інший документ, який підтверджує безпосередню участь захисника України в заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України;

- довідка з банківської установи про відкриття особового розрахункового рахунку (оригінал або завірена копія).

4. Визначити такі розміри матеріальної допомоги:

4.1. Надання одноразової матеріальної допомоги на лікування, а саме пораненим, травмованим, тим, що отримали контузію чи каліцтво учасникам бойових дій, військовослужбовцям (у період проходження військової служби), які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, а також захворювання яких пов’язане із захистом Батьківщини (виконання службових обов’язків, обов’язків військової служби, проходженням військової служби) або одному із членів їх сімей.  Розмір матеріальної допомоги визначається виходячи з обставин, що склалися.

4.2.  Сім’ям (у тому числі батькам, опікунам тощо) загиблих (померлих) мешканців територіальної громади – учасників бойових дій, осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, Захисників і Захисниць України, визначених статтею 101 Закону України „Про статус ветеранів війни гарантії їх соціального захисту”, військовослужбовців, що проходили військову службу у період запровадження воєнного стану в Україні.  

5. Звернення щодо надання допомоги розглядаються в термін відповідно до законодавства України.  

6. Заяви про надання матеріальної допомоги згідно з цим Порядком подаються заявниками  до загального відділу Мирненської селищної ради.  Розглядаються постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва. Рішення про призначення допомоги приймається комісією селищної ради.

7. Виплата матеріальної допомоги проводиться  Мирненською селищною радою у встановлених розмірах через банківські установи на рахунок, вказаний у довідці про банківські реквізити.

 

 

 

 

 

 Начальник Мирненської

селищної військової адміністрації                             Валентина ГОЛОВАТА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до Програми                           

Заява

                                                           

  1. Прізвище, ім’я, по батькові_______________________________________________.
  2. Дата народження      _____________________________________________________.
  3. Місце проживання ______________________________________________________.
  4. Контактний телефон   ____________________________________________________.
  5. Сімейний стан__________________________________________________________.
  6. Пільгова категорія_______________________________________________________.
  7. Місце проходження служби_______________________________________________.
  8. Військове звання________________________________________________________.
  9. Місце перебування на військовому обліку__________________________________.
  10. Стан здоров’я (наявність групи інвалідності тощо)___________________________.

 

 

Прошу надати мені матеріальну допомогу ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Я, _________________________________________________________________________

                                                  (прізвище, ім’я, по батькові)

даю згоду на обробку моїх персональних даних Мирненською селищною радою та її виконавчого органу відповідно до вимог Закону України від 01.06.2010 року № 2297-VI “Про захист персональних даних».

   

 

 

_______________20 ______р.                                                                ______________

            (дата)                                                                                                                        ( Підпис)

                                          

 

Необхідні документи додаються

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

АНКЕТА

ветерана війни, члена сім’ї загиблого (померлого, полоненого, зниклого безвісти) ветерана війни, Захисника чи Захисниці України

 

1. Прізвище______________________________________________________

2. Ім’я, по батькові _______________________________________________

3. Місце роботи _________________________________________________

4. Сімейний стан_________________________________________________

5. Освіта  _______________________________________________________

6. Стан матеріально-побутових умов (чи є власне житло)________________

7. Місце проходження служби______________________________________

_______________________________________________________________

8. Місце перебування на військовому обліку _________________________

  ______________________________________________________________

9. Стан здоров’я (наявність групи інвалідності) _______________________

10. Потреба у стаціонарному або амбулаторному лікуванні______________

_______________________________________________________________

11. Потреба у санаторно-курортному лікуванні, зубопротезуванні, тощо

 _______________________________________________________________

12. Які пільги отримує_____________________________________________

13. Потреба в матеріальній допомозі (у сумі) __________________________

14. Потреба у виділенні земельної ділянки (так, ні) (чи подавав заяву)

_______________________________________________________________

15. Потреба у навчанні, працевлаштуванні, влаштуванні дітей до навчальних закладів, організації харчування дітей, оздоровленні дітей     

                                             (потрібне підкреслити)

16. Інші потреби відповідно до законодавства_________________________ ________________________________________________________________

17. Як Ви оцінюєте діяльність місцевих органів державної влади? Ваші пропозиції щодо поліпшення їх роботи_______________________________ ________________________________________________________________

________________________________________________________________

8. Контактні дані: тел. (за згодою) ___________________________ _______

e-mail: (за згодою)     _____________________________________________

 

Даю згоду на обробку моїх персональних даних.

 

 

 

(Дата)                                                                                                                     (Підпис)

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                           Додаток 3

                                                                                                                                                                                                                        до Програми

НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ЗАХОДИ

Програми соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей,

 членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни,

Захисників та Захисниць України на 2024 - 2026 роки

п/п

Назва напряму діяльності (приоритетні завдання)

Перелік заходів програми

Строк виконання

Виконавці

Джерала фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування, тис.грн.

у тому числі

Очікуваний результат

2024

2025

2026

1

Забезпечення медичної, фізичної та психічної  реабілітації

1.Здійснення щорічного обстеження і диспансеризації членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України та у разі потреби їх госпіталізація до закладів охорони здоров’я

2024-2026 роки

Відділ з питань соціального захисту та охорони здоров'я Мирненської селищної ради

Не потребує фінансування

-

-

-

-

Запобігання розвитку та вчасне виявлення важких хвороб у членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

2. Здійснення у всіх медичних закладах, аптеках  позачергового обслуговування членів сімей загиблих(померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України та надання їм медичної допомоги

2024-2026 роки

Відділ з питань соціального захисту та охорони здоров'я Мирненської селищної ради, медичні заклади

Не потребує фінансування

-

-

-

-

Виконання Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

2

Забезпечення соціального захисту сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України,  військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до закону

1. Надання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 10 тис.грн членам сімей загиблих(померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих(померлих) Захисників та Захисниць України,   які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

2024-

2026 роки

Мирненська селищна рада,

Відділ з питань соціального захисту та охорони здоров'я Мирненської селищної ради

Місцевий бюджет

50

50

0

0

Підтримка сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

2. Надання щорічної матеріальної допомоги особам, на яких поширюється дія  статей 10 та 10' Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», із розрахунку 5 тис.грн. кожному шляхом перерахування коштів на їх особові рахунки в установах  банків

2024-2026 роки

Мирненська селищна рада,

Відділ з питань соціального захисту та охорони здоров'я Мирненської селищної ради

Місцевий бюджет

50

0

25

25

Підтримка сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

3. Надання психологічної допомоги членам сімей загиблих(померлих) ветеранів війни та Захисників і Захисниць України

2024-2026 роки

Центр надання соціальних послуг Мирненської селищної ради

Не потребує фінансування

-

-

-

-

Забезпечення психологічної реабілітації членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

4. Надання щорічної матеріальної допомоги дітям (віком від 6 до 16 років, які з 1 вересня будуть навчатися в загальноосвітніх закладах) загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України з розрахунку 1 тис.грн.  кожному, шляхом перерахування коштів на  особові рахунки в установах  банків законних представників

2024-2026 роки

Мирненська селищна рада,

Відділ з питань соціального захисту та охорони здоров'я Мирненської селищної ради

Місцевий бюджет

3

1

1

1

Підтримка сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

5.  Надання щорічної матеріальної допомоги дітям (віком  до 18 років) загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України до новорічних та різдвяних свят з розрахунку 1 тис.грн.  кожному, шляхом перерахування коштів на  особові рахунки в установах  банків законних представників

2024-2026 роки

Мирненська селищна рада, ,

Відділ з питань соціального захисту та охорони здоров'я Мирненської селищної ради

Місцевий бюджет

3

1

1

1

Підтримка сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

 

 

6. Надання подарунків дітям (віком  до 16 років) військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до закону,  до новорічних та різдвяних свят

2024-2026 роки

Мирненська селищна рада, 

Відділ з питань соціального захисту та охорони здоров'я Мирненської селищної ради

Місцевий бюджет, благодійні кошти

75

25

25

25

Підтримка сімей військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до закону

7. Надання одноразової матеріальної допомоги на лікування, а саме пораненим, травмованим, тим, що отримали контузію чи каліцтво учасникам бойових дій, військовослужбовцям (у період проходження військової служби), або одному із членів їх сімей в період з 24 лютого 2022 року.

2024-2026 роки

Мирненська селищна рада, 

Відділ з питань соціального захисту та охорони здоров'я Мирненської селищної ради

Місцевий бюджет

60

20

20

20

Підтримка сімей військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до закону

 

 

9. Відвідування фахівцями із соціальної роботи кожної сім’ї ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, які проживають на території громади з метою визначення їх потреб  

Перенести 1 пунктом

 

2024-2026 роки

Центр надання соціальних послуг Мирненської селищної ради

Не потребує фінансування

-

-

-

-

Організація забезпечення належного соціального захисту, медичного, культурного, освітнього обслуговування військовослужбовців та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

10. Забезпечення шефства над кожною сім’єю загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, які проживають на території громади (за участю депутатів усіх рівнів, благодійників, меценатів) 

2024-2026 роки

Центр надання соціальних послуг Мирненської селищної ради

Не потребує фінансування

-

-

-

-

Реалізація пілотного проєкту Мінветеранів «Помічник ветерана»

12. Запровадження «гарячої лінії» для звернення ветеранів війни та членів їх сімей

2024-2026 роки

Мирненська селищна рада

Не потребує фінансування

-

-

-

-

Забезпечення належного інформування учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України щодо соціального забезпечення, надання медичних та освітніх послуг, тощо

3

Забезпечення соціального захисту поранених військовослуж-бовців

1.Надання щороку одноразової матеріальної допомоги важкопораненим військовослужбовцям, а саме: - особам, яким встановлено інвалідність ІІІ групи – 2 тис.грн; - особам, яким встановлено інвалідність ІІ групи – 3 тис.грн; - особам, яким встановлено інвалідність І групи – 4 тис.грн.

2024-2026 роки

Мирненська селищна рада, 

Відділ з питань соціального захисту та охорони здоров'я Мирненської селищної ради

Місцевий бюджет

30

10

10

10

Фінансова підтримка осіб з інвалідністю в наслідок війни

4

Вшанування та увічнення пам’яті про загиблих ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

1. Облаштування та впорядкування місць для почесних поховань померлих та загиблих ветеранів війни, Захисників та Захисниць України  

2024-2026 роки

Мирненська селищна рада

Місцевий бюджет

40

0

20

20

Увічнення пам’яті про загиблих Героїв

2. Проведення уроків пам’яті, засідань за круглим столом, конференцій, лекцій, виховних годин, бесід, вечорів, виставок малюнків та інших тематичних заходів присвячених вшануванню пам’яті загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України (офлайн або онлайн)

2024-2026 роки

Відділ освіти Мирненської селищної ради

Не потребує фінансування

-

-

-

-

Виховання патріотизму у дітей та молоді

3. Проведення тематичних заходів військово спортивного спрямування та проведення заходів військово патріотичної тематики

2024-2026 роки

Відділ освіти Мирненської селищної ради

Не потребує фінансування

-

-

-

-

Проведення заходів для урізноманітнення форм патріотичного виховання  дітей та молоді

4. Популяризація та підвищення престижу військової служби

2024-2026 роки

Відділ освіти Мирненської селищної ради

Не потребує фінансування

-

-

-

-

Забезпечення організації та проведення заходів для набуття дітьми та молоддю патріотичного досвіду, підвищення престижу військової служби

5

Забезпечення освітніх потреб військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до закону

Одноразова часткова компенсація витрат на  навчання за контрактом учасникам бойових дій, які приймали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України;

 

Мирненська селищна рада

 

150

50

50

50

Підтримка військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до закону

 

Всього:

 

 

 

 

461

157

152

152

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь