A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Живе під сонцем любові Шевченкова весна

Дата: 13.03.2024 12:48
Кількість переглядів: 66

                             

       І знову  березень. І знову линуть до нас думи геніального українського поета Тараса Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення. Шевченко – це слава і велич українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Шевченко – це митець, художник, який відкрив для української нації двері в безкінечність. Він є гарантом нашої вічності.

       «Живе під сонцем любові Шевченкова весна…» - під таким гаслом пройшли онлайн - заходи з відзначення 210 річниці з дня народження Т.Г.Шевченка у закладах освіти Мирненської  громади. Цікава та змістовна  літературна мандрівка творчим та життєвим шляхом письменника  «Садок вишневий коло хати…» , віртуальна гра  «Правда чи дія?», де учні відповідали на питання пов’язані з творчістю і життям Тараса Шевченка. Поглибили знання учнів біографічний калейдоскоп «Тернистими шляхами долі» та онлайн-вікторина "Яким насправді був Тарас Шевченко?". Під час проведення виховного заходу – «Велична слава Кобзаря», учні провели паралелі між сучасними подіями в Україні і поезіями митця та зробили висновок, що будь-який рядок із «Кобзаря» - це настанова від великого мислителя, це повчання від Батька нації, це біль та крик душі справжнього українця з чистою та щирою душею.

          В онлайн-конкурсі малюнків «МОЯ СТЕЖИНКА ДО ШЕВЧЕНКА», учні проявили свою творчість.   Найкращі учнівські роботи проілюстрували улюблені твори Кобзаря,  відобразили його мрії про майбутнє України.    

Фото без опису 

        Тарас Шевченко… Такий великий, що бути більшим не можна. Як Україна. Як світ. … Він безсмертний, як саме життя, тому став нашою долею і заповітом. І на сторожі правди, любові і честі стоїть його слово.

 

 

                                                            Гуманітарний відділ Мирненської громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь