Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

В Мінсоцполітики пропонують розширити перелік категорій ВПО, які можуть отримувати допомогу на проживання

Дата: 15.03.2024 10:09
Кількість переглядів: 164

Фото без опису

З моменту початку повномасштабної війни та значного збільшення кількості українців, які залишили свої домівки, уряд України запровадив кризову виплату – допомогу на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Ця ініціатива, яка вже протягом двох років діє на території країни, надає можливість українським родинам проходити складний період невизначеності, адаптуватися на новому місці та інтегруватися у нову громаду.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики України.

Для забезпечення належного призначення допомоги та ефективної роботи механізму виплат, Міністерство соціальної політики проводить постійний моніторинг процесу призначення допомоги у регіонах. Зокрема, 14 березня відбулась онлайн-зустріч з представниками департаментів соціального захисту обласних державних адміністрацій, яка була присвячена розв'язанню проблемних питань, пов'язаних з призначенням допомоги. Ця зустріч стала частиною серії зустрічей з представниками регіонів та громадських організацій з питань виплат для ветеранів та поранених військовослужбовців.

Внаслідок цих зустрічей та обговорень міністерство отримало численні пропозиції щодо поліпшення регулювання виплат. Враховуючи частину з них, були розроблені зміни до постанови, які уточнюють категорії осіб, які мають право на отримання допомоги.

За результатами проведених консультацій пропонується внести наступні зміни:

  1. Продовження періоду подання заяв на перепризначення виплат на проживання для ветеранів, поранених військовослужбовців та їх сімей. З 1 березня пропонується продовжити цей період до 30 квітня 2024 року. Це дасть усім потребуючим гарантовано достатньо часу для подання документів.

2. Розширення категорій осіб, які мають право на отримання допомоги. Поміж нововведень –  

  • дітям, які влаштовані в сім’ї патронатного вихователя; патронатним вихователям;дітям, які тимчасово влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу (якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім'ї не більше 9 444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність);
  • особам після досягнення віку 55 років; 
  • особам з інвалідністю ІІІ групи, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім'ї не більше  9 444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність);
  • особам, які доглядають за дитиною до 3-річного віку  або за дитиною, яка потребує догляду до 6-річного віку
  • особам з тяжкими формами захворювання, яким не встановлено інвалідність;
  • особам, у складі сім’ї яких є діти до 18 років та/або до 23 років, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Міністерство соціальної політики сподівається, що запропоновані зміни будуть підтримані Урядом, що дозволить надавати необхідну допомогу сім'ям, які потребують цього, починаючи з березня.

Нагадуємо, що заяви на призначення/перепризначення виплат для ветеранів, поранених військовослужбовців та їх сімей мають приймати всі діючі центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи). Перелік громад, де заяву можна подати тільки до ЦНАП, міститься за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь