Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Які ментальні розлади найчастіше зустрічаються у дітей та як діяти батькам?

Дата: 31.03.2024 12:38
Кількість переглядів: 55

Фото без описуТривожний розлад, розлад дефіциту уваги та гіперактивність, розлади харчування, депресія та інші розлади настрою, посттравматичний стресовий розлад – це порушення психічного здоров’я, які найчастіше трапляються у дітей.

Дитині, яка лікується від ментального розладу, або у неї вперше діагностували такий розлад, важливо розуміти, що вона не самотня з цим досвідом, і батьки допоможуть їй впоратись. Відчуття підтримки та безпеки є базовими умовами поліпшення стану дитини. Завдяки такій допомозі дитина зможе швидше одужати або покращити ментальне здоров’я.

За будь-яких проявів ментальних розладів у дитини ви можете звернутися до педіатра, сімейного лікаря чи терапевта. Він надасть допомогу у межах своєї компетенції, а за потреби – скерує до вузького спеціаліста (невролога, психолога, психіатра тощо).

Нагадаємо, що з початком повномасштабної війни допомога у сфері ментального здоров’я стала одним із пріоритетів Програми медичних гарантій. В межах ПМГ НСЗУ запровадила пакет “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги”. Більше про послуги з підтримки ментального здоров’я, які можна отримати у сімейного лікаря, читайте за посиланням: https://nszu.gov.ua/.../chi-dopomozhe-simejnij-likar-iz...

Адреси і контактні телефони закладів, які надають безоплатні послуги з охорони психічного та психологічного здоровʼя, у кілька кліків можна дізнатися на дашборді на сайті НСЗУ або зателефонувавши в контакт-центр НСЗУ 16-77.

Також користуйтеся корисними ресурсами Всеукраїнської програми ментального здоров'я “Ти як?”. В “Аптечці швидкої психологічної допомоги” зібрано інформацію, як навчитися піклуватися про себе та своїх рідних:

 

Більше інформації на сторінці НСЗУ Національна служба здоров'я України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь