A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Кожного дня жителі окупованого Криму невтомно чинять опір російським окупантам, демонструючи відвагу та сильну позицію на підтримку України.

Дата: 18.04.2024 13:02
Кількість переглядів: 19

Фото без опису

Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму в рубриці #рух_спротиву.

🔹 Трьох жительок Сімферополя незаконно затримали за публікацію пісні “Червона калина” у соціальних мережах. Одну з затриманих окупаційні силовики змусили вибачатися та висловлювати підтримку військової агресії російських військ під відеозапис.

🔹 Окупанти незаконно затримали та оштрафували двох жителів Бахчисараю, які критикували примусову мобілізацію на окупованому півострові. Чоловіків звинувачують у так званій “дискредитації зс рф”. Їх змусили просити вибачення на камеру та незаконно вручили повістки.

🔹 В Чорноморську окупанти затримали тринадцятирічного хлопця, за нібито фотографування та передачу даних активістам “АТЕШ” про розміщення російських окупантів та вороже ППО. Підлітка змусили вибачатися на камеру та провели “профілактичну” бесіду.

🔹 В окупованому Сімферополі силовики затримали місцевого жителя за вигуки “Слава Україні” на так званих “виборах путіна”. Чоловіку загрожує кримінальна “справа” за так звану “пропаганду екстремізму”. Раніше його вже незаконно затримували за так звану “дискредитацію зс рф”

🔹 Жительку окупованого Судаку затримали за дописи з критикою російських окупантів у соцмережах. Жінці незаконно інкримінують “справу” про так звану “пропаганду екстремізму”, їй загрожує до 5 років ув’язнення.

🔹 Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують акції протесту, знищують окупаційні пропагандистські матеріали та поширюють патріотичні матеріали в окупованих містах Криму. Так, патріотичні плакати та жовті стрічки з’явились у Севастополі, Сімферополі, Ялті, Євпаторії та інших містах окупованого півострова.

🔹 Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривають особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму.

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів.

🔹 Активісти руху “АТЕШ” повідомляють, що після останніх ударів Сил Оборони України по окупантах в Криму, росіяни переміщують свою військову техніку. Зокрема, російські окупанти переміщують польові артилерійські склади, в тому числі боєприпаси до РСЗВ “Ураган”, які детонують від найменших ударів та можуть нести загрозу місцевому цивільному населенню. Також агенти “АТЕШ” зафіксували прибуття в окупований Джанкой російських окупантів ймовірно з Далекого Сходу, з російських республік Комі та Якутії.

Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 28 березня 2024 року зафіксовано 737 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. «судів» на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 641 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 20 випадках розгляд матеріалів продовжується. 

Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні! 

 

 

Більше інформації на сторінці Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь