A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

НАШЕ ДИВО КАЛИНОВЕ – УКРАЇНСЬКА РІДНА МОВА !

Дата: 08.04.2024 11:10
Кількість переглядів: 232

 

     Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування. Мова – це той інструмент, який єднає націю, народ в єдине ціле. Мова – це не просто слова, звуки, це -  голос народу. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і збагачувати.

    Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

   21 лютого  Міжнародний день рідної мови – це свято відносно молоде,  до календарів усього світу увійшло тільки у 2000 році, а в Україні почало писати свою історію з 2002 року .

  Сприяти розвитку української мови шляхом популяризації  її культурного надбання у суспільстві, заохочувати  представників усіх верств населення до вивчення української мови, утверджувати її як головного чинника існування нашої нації – такою була головна мета Всеукраїнського конкурсу до Міжнародного дня рідної мови, який оголосили Національний Фестиваль «Код Нації» спільно з проєктом «ПроМову».

    Від  Мирненськї громади долучилася до участі у Конкурсі Кавун Еліна, наша маленька, талановита дівчинка.

    Свою роботу юна учасниця  назвала "Наша мова-наша зброя!". На малюнку дівчинки -  калина у вигляді серця, яка символізує  рідну мову, яку звуть у народі калиновою, яка для кожного починається з маминої колискової, з батьківського мудрого слова-поради, з пісні, з жарту, з любові. Вона вміщує в собі весь світ, який сповнений дива, незвичайних почуттів та краси. Про українську ж мову ніколи не кажуть інакше, ніж як про вишневу, солов’їну, волошкову, калинову. Вона така й є, бо народилася у вишневих садках, увібрала в себе усе розмаїття солов’їного співу, набралася пахощів у волошок і розквітла, мов та калина, червона і прекрасна.

     За участь у Конкурсі Еліна нагороджена Дипломом учасника Всеукраїнського конкурсу до міжнародного дня рідної мови у номінації: Номінація образотворчих робіт. Художні роботи.

Фото без опису

                    ВІТАЄМО!       МОЛОДЕЦЬ!      ПИШАЄМОСЬ!

 

      Бажаємо Еліні, щоб участь у конкурсі  стала відправною точкою для нових великих звершень і досягнень, хорошим стимулом і мотиватором для участі у нових конкурсах та змаганнях! Прагни, старайся, досягай, віри в себе ніколи не втрачай! Шануй і люби рідну мову, піклуйся про неї, захищай, розкривай для себе її велич й могутню силу!

    Готувала Еліну до конкурсу художній керівник Мирненського селищного будинку культури Онопрієнко Я.В.. Дякуємо вам що розвиваєте, підтримуєте та надихаєте своїх вихованців. Бажаємо творчих успіхів, нових досягнень, натхнення та  перемог у конкурсах!

 

       

 

                                                                                Гуманітарний  відділ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь