A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Як виховувати в дитині здорові звички?

Дата: 21.04.2024 10:37
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

 

Життя людини у здебільшого складається зі звичок: це наші ранкові ритуали, те, як ми починаємо і закінчуємо кожну справу, наш стиль харчування та відпочинок — все це формується у нас ще з дитинства.

Саме тому відповідальні батьки чи особи, що їх замінюють, приділяють особливу увагу формуванню корисних звичок у дитини.

Якщо з дитинства виховати звичку ранкової зарядки, існує велика ймовірність, що вона стане частиною повсякденного життя.

Сьогодні ми хочемо поговорити на важливу тему формування корисних звичок у дитини, що можуть стати запорукою здорового способу життя у дорослому віці.

Кілька порад, які можуть допомогти в такому складному і важливому процесі:👇🏻

🫵🏻Особистий приклад

Діти завжди наслідують своє найближче оточення. Якщо ви самі не прокидаєтесь рано на пробіжку або ранкову руханку, то очікувати цього від дитини буде марно.

Тож перший крок — сформувати звичку у батьків.

👍🏻Заохочення

Всім подобається, коли їх хвалять або заохочують їхні дії. Якщо викликати у малюка позитивну асоціацію з непростою для нього справою — прибиранням кімнати, сортуванням сміття тощо, більша вірогідність, що дитина сприйматиме її легше і матиме більше мотивації для виконання тої чи іншої справи.

🙅🏻‍♀️Не вимагати

Не все і не завжди виходить одразу навіть у дорослих людей. Тож годі очікувати швидких результатів у дитини. Важливо утриматися від зайвої критики, а навпаки підтримувати малюка у його/її починаннях.

🥗Готувати їжу разом і впроваджувати спільні вечері (обіди)

Здорове харчування — одна з найважливіших і водночас найскладніших корисних звичок. Їжа не повинна бути призом, а солодке не має бути нагородою і заохоченням.

Важливо, щоб дитина зрозуміла це якомога раніше, а для цього потрібен не тільки особистий приклад, а й залучення дитини до процесу готування їжі. А якщо впровадити спільні вечері хоча б два рази на тиждень, ця звичка буде приносити більше задоволення від проведеного спільно часу.

🤽🏼‍♀️Спільна фізична активність

Як вже було зазначено вище, особистий приклад дуже важливий. Якщо ви будете фізично активні, дитина наслідуватиме вас. Але ще краще, якщо ви придумаєте або знайдете спільні спортивні заняття. Це можуть бути ігри — футбол, волейбол, теніс.

Легка ранкова зарядка, розрахована згідно до віку і можливостей малюка.

Головне, аби спорт став вашою спільною справою, цікавою і веселою для вас обох.

Проєкт «Підтримка Національної гарячої лінії для дітей та молоді. Фаза 2» виконується Громадською організацією «Ла Страда-Україна» і Дитячим фондом ООН (UNICEF Ukraine), за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

#childhotline #116111UA #НДМГЛ #гарячалініядопомоги #гарячалініяпідтримки #національнагарячалінія

#UNICEF #UNICEFUkraine #ЮНІСЕФ

 

 

Національна гаряча лінія для дітей та молоді


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь