A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

20 квітня – Український День довкілля

Дата: 20.04.2024 09:16
Кількість переглядів: 19

Фото без опису

 

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно указу Президента України «Про День довкілля». Свято було задумано на честь Стокгольмської конференції з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху, оскільки цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором і ідеологом всесвітнього Дня довкілля.

     Головна мета свята – підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища.

    Щорічно влада, громадські організації, екологи закликають українців та всіх, хто піклується про природу, взяти участь у квітневому суботнику, висадці дерев, наведенні порядку на вулицях, у парках і скверах, озелененні територій, збиранні сміття, а також проведенні різних конференцій та лекцій, які підвищують усвідомленість населення в екологічних і природоохоронних питаннях.

    Національний університет фізичного виховання та спорту України з 2017 року проводить щорічну конференцію «Сталий розвиток і спадщина у спорті: проблеми та перспективи», де обговорюються можливості покращення екологічної ситуації через спорт. Так 15 листопада 2017 р. було підписано Меморандум про партнерство та співробітництво між Міністерством екології та природних ресурсів України, НОК України та НУФВСУ. Меморандум сприяє позитивним зрушенням щодо пропаганди й залучення громадян України через спорт до охорони навколишнього середовища, навчання культурі поведінки з природою, бережливого ставлення до неї.

    Не лише в день довкілля студенти залучаються до природоохоронних заходів. Студенти кафедри здоров'я, фітнесу та рекреації під час виїзних практичних занять та туристичних походів підвищують свою екологічну грамотність не лише теоретично, а й доводять ділом! Адже стан природи навколо нас залежить від дій кожного з нас!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь