Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Спротив громадян України в окупованому Криму

Дата: 07.05.2024 16:29
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

Наші співвітчизники продовжують чинити невтомний спротив окупантам, демонструючи свою незламну віру в деокупацію тимчасово окупованого півострова. У нашій щотижневій рубриці #рух_спротиву ми традиційно ділимося з вами новинами про відважну боротьбу та опір загарбникам, які демонструють українці в Криму.

▪ Жителя окупованого Криму Джеппара Сейтмамутова, який у своїх соціальних мережах публікував проукраїнські дописи, затримали окупанти. Попри те, що чоловік погано спілкується російською, окупанти змусили його просити вибачення на камеру. Матеріали направили до “суду”.

▪ Єрьоменко Сергій з окупованого Сімферополя у соціальних мережах висміював російську армію та негативно висловлювався про росію та “президента” росії. Російські силовики незаконно провели обшук в домівці чоловіка після чого затримали його.

▪ Андрущенко Станіслав у своїх соціальних мережах негативно висловлювався проти росії, путіна та окупаційної армії. Окупанти затримали чоловіка та передали матеріали до окупаційного “суду”.

▪ Жителя Ялти Фандюшкіна Юрія, який у спілкуванні на роботі критикував росію, засуджував війну, незаконно затримали окупаційні силовики, матеріали направили до “суду”, а чоловіка змусили просити вибачення на камеру.

Попова Олександра із Керчі, який в соціальних мережах виступав проти російської агресії щодо України, критикував російську армію та рф, затримали окупанти. Його змусили просити вибачення на камеру та направили матеріали до окупаційного “суду”.

▪ Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові. Так, патріотичні плакати та жовті стрічки знову з’явилися в Сімферополі, Ялті, Алушті, Севастополі, Євпаторії та інших містах окупованого півострова. Крім цього активісти розпочинають акцію “Спали колорадську стрічку окупантів”, задля знищення колорадських стрічок та інших символів окупантів.

▪ Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму.

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів.

▪ Активісти руху “АТЕШ” створюють кіберпідрозділ задля протидії російській пропаганді в мережі, атак на інформаційну інфраструктуру ворога, збору інформації про окупантів, зрадників і колаборантів. Крім цього активісти розмістили антивоєнні та проукраїнські листівки в окупованому Сімферополі. “АТЕШ” провели розвідку складу неробочої техніки однієї з військових частин окупованого Севастополя. За повідомленням, росіяни відновлюють техніку з цього складу для військових потреб. Поряд виявили радіолокаційну систему (РЛС). Всю інформацію та координати передали Силам оборони України.

🤬 Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 2 травня 2024 року зафіксовано 780 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. «судів» на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 680 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 24 випадках розгляд матеріалів продовжується.🤬

Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!💙💛

 

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь