Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Мережею часто ширяться збори коштів для пацієнтів, яким потрібна трансплантація органів.

Дата: 17.05.2024 12:28
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Тож відповідаємо, скільки коштує трансплантація в Україні.

Спойлер: НІСКІЛЬКИ! 😇

Надання медичної допомоги методом трансплантації в Україні повністю оплачує держава!

З 2024 року, після вдалого завершення пілотного проєкту, напрям «трансплантація» увійшов до Програми медичних гарантій. Медзаклади укладають відповідні договори з НСЗУ Національна служба здоров'я України, а держава відшкодовує кошти за лікування кожного пацієнта.

Окрім безпосередньо трансплантації, держава оплачує ще послуги у дотрансплантаційному та посттрансплантаційному періодах.

У 2024 році НСЗУ підписала угоди з 39 закладами, які можуть надавати послуги з органної трансплантації та трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин.

У першому кварталі 2024 року вже виконано 131 органну трансплантацію та 109 пересадок гемопоетичних стовбурових клітин. За це держава заплатила медичним закладам понад 140 млн гривень. Загалом на трансплантацію у Програмі медгарантій-2024 закладено майже 1,3 млрд гривень.

ℹ️ Імуносупресивні лікарські засоби, які необхідно пожиттєво приймати пацієнтам після органної трансплантації, включено до переліку лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. У Переліку – 21 торгове найменування імуносупресивних лікарських засобів, 15 із них – повністю безоплатні, шість – з частковою доплатою.

 

Міністерство охорони здоров'я України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь