Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Спротив громадян України в окупованому Криму

Дата: 19.05.2024 12:00
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

🟡 Щоденно жителі окупованого Криму не припиняють чинити опір російським окупантам, демонструючи свій незламний дух та віру у неминучу деокупацію півострова. Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму в нашій постійній рубриці #рух_спротиву.

➡️ 64-річна жителька окупованого селища Кіровське Феодосійського району Марія Замирайло-Левицька публікувала дописи у соцмережах, де підтримувала ЗСУ, територіальну цілісність України та зневажала символи росії. Окупаційні силовики незаконно арештували жінку на 5 діб та оштрафували на 35 тисяч рублів.

➡️ Жителя окупованої Керчі затримали російські силовики за нібито планування підриву місцевої залізниці, щоб ускладнити логістику окупаційних військ. Проти чоловіка незаконно порушили кримінальну справу.

➡️ В окупованому Севастополі 58-ми річний місцевий житель висловлював антиросійські лозунги та заклики до зміни диктаторського режиму в росії. Окупаційний “суд” звинуватив чоловіка в нібито “виправданні тероризму” та незаконно засудив до 1 року та 6 місяців арешту.

➡️ Активісти руху "Жовта Стрічка" продовжують поширювати жовті стрічки та патріотичні плакати в містах окупованого Криму. Так, проукраїнські постери можна було зустріти на вулицях Ялти, Сімферополя, Севастополя. Крім цього активісти повідомляють, що за тиждень до руху спротиву приєдналось понад 15 осіб з тимчасово окупованих міст Криму. Також активісти продовжують акцію “спали російське” та знищують символіку окупантів і пропагандистські матеріали.

➡️ Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму. Так, активістам вдалося викрити ще одного колаборанта, який допомагав російським окупантам “привласнити” український фестиваль “Yalta Summer Jam”.

➡️ Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів. Активісткам вдалося поширити інформаційний щотижневик поблизу окупаційної адміністрації в Сімферополі.

➡️ Активісти руху “АТЕШ” розвідали парк військової техніки та склад ракетного озброєння 12 зенітного ракетного полку 31 дивізії ППО, що розміщується в окупованому Севастополі. Також активістам розкрити систему оборони окупантів біля села Ізумрудне Джанкойського району, агенти повідомляють, що окупанти бояться проникнення Сил оборони України на територію окупованого Криму. Крім цього активісти зафіксували перекидання російських систем залпового вогню “Град” з окупованого Джанкоя в сторону Херсонської області. Активісти “АТЕШ” також фіксують чергове прибуття російських окупантів в Джанкой, в той час, як на місцевому залізничному вокзалі фіксуються масові перевезення поранених та вбитих російських військових, яких везуть з лівого берега окупованої Херсонщини.

🤬 Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 9 травня 2024 року зафіксовано 802 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. «судів» на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 706 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 20 випадках розгляд матеріалів продовжується.🤬

Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!💙💛

 

 

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь