Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Небезпечний вплив ігор: ігрова залежність, ігроманія, гемблінг-залежність

Дата: 14.05.2024 10:51
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

Метою державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор є створення умов для зниження соціальних ризиків, пов’язаних з їх організацією та проведенням, а принципами такої політики є захист прав, законних інтересів, життя та здоров’я громадян, а також боротьба з ігровою залежністю (лудоманією).

20 квітня 2024 року Президент України своїм Указом від № 234/2024 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет», яким, серед іншого, визначено, що Кабінет Міністрів України у місячний строк має забезпечити проведення національної інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо небезпеки азартних ігор, загроз ігрової залежності, способів попередження та лікування ігрової залежності, контактів закладів, які надають допомогу особам з ігровою залежністю, та особливостей функціонування Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх.

У зв’язку із цим, 30 квітня 2024 року на засіданні Кабінету Міністрів України (протокол № 44) схвалено План організації виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 р. «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет», введеного в дію Указом Президента України від 20 квітня 2024 р. № 234 (далі – План).

В рамках реалізації завдань даного Плану Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей запустила  національну інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо небезпеки азартних ігор, загроз ігрової залежності, способів запобігання ігровій залежності, контактів закладів, які надають допомогу особам з ігровою залежністю, та особливостей функціонування Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх.

З даною інформацією можна ознайомитися в електронній брошурі на тему «Азартні ігри – це лише розвага». 

Е-брошура_«Азартні_ігри_розваги_чи_проблеми»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь