Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Як пережити розлучення під час війни: поради від ветерана та психолога Українського ветеранського фонду Олександра Чаморсова

Дата: 22.05.2024 13:23
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

🔹Зберегти сімейні стосунки чи розлучитися — це залежить від самої пари. Обоє мають зрозуміти, чи будуть вони відверто спілкуватися, ділитися своїми думками та емоціями, аби ухвалити спільне рішення.

🔹Важливо усвідомити, що в стосунках відповідальність розділена на двох. Коли вдається ухвалити спільне рішення, тоді мінімізується почуття провини, покладене на когось одного. Дійти згоди і вирішити, що ми або залишимося разом, або розходимось – це свідоме і зріле рішення.

🔹Памʼятайте, обидві сторони потребують підтримки, бо вони є постраждалими. Розлучення – це процес переживання втрати, і це боляче. Щоб це пережити, потрібен час на усвідомлення і прийняття.

Питання розриву стосунків по-особливому актуальне для ветеранів. Адже їм важливо знати, що на них чекають, що вони важливі і потрібні. Це те, що дає можливість виживати на війні, розуміючи: у мене є місце, мета, зв'язок. Тому, якщо цей зв'язок втрачається в особистих взаєминах, дуже важливо вчасно підтримати, щоб людина не залишилась наодинці.

🤝Більше порад читайте у матеріалі Олександра Чаморсова: https://glavcom.ua/.../rozluchennja-pid-chas-vijni-jak...

Під час складних випробувань не слід нехтувати кваліфікованою допомогою. Фахівці Гарячої лінії Українського ветеранського фонду надають підтримку щодня та цілодобово. Дзвінки у межах України безплатні: 0800332029.

🔵Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

 

Український ветеранський фонд


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь