Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Український ветеранський фонд за підтримки Міжнародний фонд "Відродження" продовжує аналізувати найкращі практики щодо підтримки ветеранів у різних країнах, адже якісне дослідження стає міцним підґрунтям для розбудови системи прав та законодавства, я

Дата: 30.05.2024 11:07
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

🔹Сполучені Штати Америки:

Наразі в Штатах діють закони, які регулюють працевлаштування ветеранів та надання їм додаткових гарантій. Це "Закон про права на працевлаштування та повторне працевлаштування" і "Закон про допомогу ветеранам війни у В’єтнамі", які зобов’язують роботодавців з федеральним фінансуванням надавати пільги ветеранам при працевлаштуванні.

🔹Велика Британія:

340 000 компаніями у Британії керують колишні військовослужбовці. Забезпечення трудових прав ветеранів Великої Британії від США відрізняється тим, що більшість програм виконує безпосередньо суспільство, а не держава. Для військових є спеціальні програми працевлаштування, стажування та менторства, які забезпечують працедавці.

🔹Ізраїль:

У законодавстві Ізраїлю немає поняття "ветеран", там застосовують визначення "звільнений солдат", "дійсний резервіст", "звільнений солдат з інвалідністю", "поранений солдат". Ці категорії осіб підлягають додатковому захисту та мають соціальні права та гарантії, які забезпечує держава, приватна сфера, а також громадські організації.

Більше про іноземний досвід захисту трудових прав ветеранів читайте у колонці Руслана Величко за посиланням: https://m.censor.net/.../klkst_veteranv_kotr_potrebuyut...

 

Український ветеранський фонд


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь