Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Рекрутинг та мобілізація: у Міноборони пояснили відмінності

Дата: 23.05.2024 11:52
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Представник Міноборони розповів про особливості роботи рекрутингових центрів та майбутній проєкт із залучення та підготовки майбутніх операторів БпЛА.

Про це в ефірі програми “Спектр” на “Мілітарному” розповів Олексій Бежевець, уповноважений представник з питань рекрутингу Міністерства оборони України.

Розповідаючи про те, чим відрізняється рекрутинговий центр від державних мобілізаційних органів, Олексій зазначає, що перш за все кожен Центр це «цивільний сервіс в ЦНАПі для людей».

«Сенс, який вкладається в цей сервіс, передбачає надання можливості людині дізнатись про цілий калейдоскоп доступних вакансій і сконтактувати її з військовою частиною, а потім допомогти в процесі. Ми хочемо розказати більше про специфіку служби», – зазначає він.

Концепція рекрутингу заснована на принципі залучення людей на військову службу без елементів примусу. Мережа центрів працює, зокрема, як інформаційно-консультаційний сервіс для людей.

«Ми зтикнулись з тим, що 90% людей взагалі не розуміє, що таке військовий організм, як туди потрапити, як ця система функціонує. Ми взялись пояснювати це людям», – розповідає Олексій.

У той же час він зазначає, що рекрутинг не може стати альтернативою мобілізаційного процесу.

«Це два альтернативних процеси, вони мають дотичність певну, але вони діють окремо. Мобілізація – це коли держава визначає де і як ти служиш і ти на це не впливаєш. Рекрутинг пропонує тобі добровільно зробити вибір частини і посади», – пояснює Олексій.

 

Український ветеранський фонд


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь