Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Рекрутинг та мобілізація: у Міноборони пояснили відмінності

Дата: 23.05.2024 11:52
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Представник Міноборони розповів про особливості роботи рекрутингових центрів та майбутній проєкт із залучення та підготовки майбутніх операторів БпЛА.

Про це в ефірі програми “Спектр” на “Мілітарному” розповів Олексій Бежевець, уповноважений представник з питань рекрутингу Міністерства оборони України.

Розповідаючи про те, чим відрізняється рекрутинговий центр від державних мобілізаційних органів, Олексій зазначає, що перш за все кожен Центр це «цивільний сервіс в ЦНАПі для людей».

«Сенс, який вкладається в цей сервіс, передбачає надання можливості людині дізнатись про цілий калейдоскоп доступних вакансій і сконтактувати її з військовою частиною, а потім допомогти в процесі. Ми хочемо розказати більше про специфіку служби», – зазначає він.

Концепція рекрутингу заснована на принципі залучення людей на військову службу без елементів примусу. Мережа центрів працює, зокрема, як інформаційно-консультаційний сервіс для людей.

«Ми зтикнулись з тим, що 90% людей взагалі не розуміє, що таке військовий організм, як туди потрапити, як ця система функціонує. Ми взялись пояснювати це людям», – розповідає Олексій.

У той же час він зазначає, що рекрутинг не може стати альтернативою мобілізаційного процесу.

«Це два альтернативних процеси, вони мають дотичність певну, але вони діють окремо. Мобілізація – це коли держава визначає де і як ти служиш і ти на це не впливаєш. Рекрутинг пропонує тобі добровільно зробити вибір частини і посади», – пояснює Олексій.

 

Український ветеранський фонд


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь