Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Усиновлення та опіку над дітьми без батьківського піклування спрощено, щоб допомогти їм швидше потрапити у нові родини.

Дата: 04.06.2024 15:20
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

❓ЯКІ ФОРМИ ПІКЛУВАННЯ МОЖЛИВІ❓

✅ УСИНОВЛЕННЯ - це прийняття усиновлювачем у сімʼю дитини на правах дочки чи сина, яке здійснюється на підставі рішення суду.

✅ ОПІКА 一 форма захисту дитини, яка залишилась без піклування. Вона передбачає державні пільги для виховання. Опікунами дитини можуть стати родичі або хрещені батьки дитини.

✅ ТИМЧАСОВЕ ВЛАШТУВАННЯ - форма прихистку дитини, яка залишилась без піклування батьків або без звʼязку із сімʼєю. Тимчасово влаштувати можуть служба у справах дітей або уповноважений орган Національної поліції до сімʼї родичів, знайомих, у прийомну сімʼю, дитячий будинок сімейного типу, сімʼю патронатного вихователя, заклад соціального захисту дітей.

☝️Ця форма діє, поки не знайдуть батьків дитини або вона набуде статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.

ДЕРЖАВА КРОК ЗА КРОКОМ СПРОЩУЄ ШЛЯХ ДІТЕЙ ДО СВОЇХ РОДИН.

❓Що змінилось?

Родина-кандидат в усиновлювачі зможе забрати дитину до себе раніше, ніж буде винесене рішення суду, якщо має ПОЗИТИВНИЙ ВИСНОВОК райдержадміністрації (або виконавчого органу міської чи районної у місті ради) про доцільність усиновлення і відповідність інтересам дитини.

🔹Служби у справах дітей мають доступ до інформації про дітей, які потребують усиновлення, не тільки в межах свого міста / громади, а й по всій країні.

Усім кандидатам в усиновлювачі надходитиме запрошення на прийом для ознайомлення з інформацією про дитину, щойно вона потраплятиме на облік. Тобто більше дітей і більше потенційних усиновлювачів матимуть шанси зустріти одне одного.

Про усиновлення під час війни читайте в аналітиці від керівника #центральнаюстиція Кирила Міненка: https://lb.ua/.../560656_viyna_zabrala_batkiv_yak...

 

Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції - м.Київ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь