Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Топ країн, у яких варто перейняти міжнародний досвід працевлаштування ветеранів

Дата: 16.06.2024 12:15
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Україна стикається з серйозним викликом безробіття серед ветеранів, де 24,7% потребують допомоги в працевлаштуванні, а 30% не мають роботи. У відповідь на це, Український ветеранський фонд, за підтримки Міжнародний фонд "Відродження", працює над розробкою першого пілотного проєкту, спрямованого на адаптацію ветеранів до цивільного життя. З огляду на це, досвід країн з розвиненими програмами підтримки, таких як США, Канада, та Великобританія, може слугувати зразком для України.

​​🇺🇸В США, програма Transition Assistance Program (TAP) забезпечує систематичну підготовку ветеранів до цивільного життя, включаючи кар'єрне консультування та освітні заходи. Ветерани мають доступ до різноманітних ресурсів, які допомагають їм адаптувати військові навички для цивільного ринку праці.

🇨🇦У Канаді, програма Hire a Veteran допомагає роботодавцям та ветеранам оптимізувати процес найму, покращуючи підготовку резюме та навички співбесіди ветеранів, з одночасним наданням інструментів роботодавцям для кращої інтеграції ветеранів у робочі колективи.

🇺🇦В Україні наявна потреба створення комплексної системи підтримки, що б об'єднувала освітні, професійні, та соціальні компоненти. Пропонується запровадження програм, що будуть включати кар'єрні центри при військових частинах, онлайн і офлайн формати підтримки, а також систему менторства, де кожен ветеран міг би отримувати індивідуальну підтримку.

🔗Про це читайте детальніше у матеріалі виконуючої обов’язки Виконавчого директора Українського ветеранського фонду Руслана Величко спеціально для LIGA.net: https://www.liga.net/.../choho-nas-mozhut-navchyty-try...

 

Український ветеранський фонд Мінветеранів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь