Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Як уникнути стресу при перегляді соцмереж?

Дата: 17.06.2024 14:37
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Перегляд соцмереж часто викликає неабиякий стрес. Через сумні новини, необдумані репости або чвари в коментарях. Також тригером може стати навіть чиясь “ідеальна” реальність. Кілька порад, як уникнути стресу під час споживання контенту соцмереж👇

📌Пам’ятайте, що реальність насправді не завжди така, якою її бачимо в мережі. Адже нерідко у соцмережах намагаються показати найкращі миті свого життя, і це створює певну ілюзію ідеальності. Важливо пам’ятати, що це лише момент.

📌Усвідомте, що різниця між соцмережами та реальністю стала більш помітна через війну. І саме це може додавати переживань через невідповідність власного життя картинці з Facebook. Як наслідок — впливати на самооцінку та самопочуття.

📌Якщо перегляд соцмереж дуже відчутно відображається на самопочутті, обмежте їх використання. Зробіть табу на гаджети під час прийому їжі, онлайн-навчання, під час зустрічей з друзями чи близькими. Встановіть ліміт часу, протягом якого ви будете читати онлайн-коментарі чи відповідати на них. Утримайтеся від коментарів там, де ви не є експертом і там, де ваш коментар не є відповіддю на пряме запитання чи підтримкою.

📌Якщо ви не збираєте донати на потреби ЗСУ, замініть час проведення в соціальних мережах корисною для власного здоров’я активністю. Адже ваше здоров’я є вашою суперсилою, яка знадобиться будь-де.

📌Робіть цифрові детокси на кілька днів. Повірте, важливого ви не пропустите!

📌Звертайте увагу на джерела інформації. Гугліть сумнівні факти чи історії. Не реагуйте на ботів та анонімів. Якщо ви бачите неприйнятний для вас контент від когось із знайомих, спробуйте обговорити це в приваті чи особисто. Якщо не вдається дійти розуміння, припиніть спілкування. Так само, якщо контент виявився не корисним та образливим, — відпишіться від нього. Подбайте про власне ментальне здоров’я.

📌Будьте онлайн-відповідальними. Не робіть неперевірених репостів, дбайте про почуття інших людей, коли ділитеся думками чи фотографіями.

Більше корисних порад про підтримку ментального здоров’я читайте на сторінці Ти як?

 

НСЗУ для пацієнта


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь