Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Як уникнути стресу при перегляді соцмереж?

Дата: 17.06.2024 14:37
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Перегляд соцмереж часто викликає неабиякий стрес. Через сумні новини, необдумані репости або чвари в коментарях. Також тригером може стати навіть чиясь “ідеальна” реальність. Кілька порад, як уникнути стресу під час споживання контенту соцмереж👇

📌Пам’ятайте, що реальність насправді не завжди така, якою її бачимо в мережі. Адже нерідко у соцмережах намагаються показати найкращі миті свого життя, і це створює певну ілюзію ідеальності. Важливо пам’ятати, що це лише момент.

📌Усвідомте, що різниця між соцмережами та реальністю стала більш помітна через війну. І саме це може додавати переживань через невідповідність власного життя картинці з Facebook. Як наслідок — впливати на самооцінку та самопочуття.

📌Якщо перегляд соцмереж дуже відчутно відображається на самопочутті, обмежте їх використання. Зробіть табу на гаджети під час прийому їжі, онлайн-навчання, під час зустрічей з друзями чи близькими. Встановіть ліміт часу, протягом якого ви будете читати онлайн-коментарі чи відповідати на них. Утримайтеся від коментарів там, де ви не є експертом і там, де ваш коментар не є відповіддю на пряме запитання чи підтримкою.

📌Якщо ви не збираєте донати на потреби ЗСУ, замініть час проведення в соціальних мережах корисною для власного здоров’я активністю. Адже ваше здоров’я є вашою суперсилою, яка знадобиться будь-де.

📌Робіть цифрові детокси на кілька днів. Повірте, важливого ви не пропустите!

📌Звертайте увагу на джерела інформації. Гугліть сумнівні факти чи історії. Не реагуйте на ботів та анонімів. Якщо ви бачите неприйнятний для вас контент від когось із знайомих, спробуйте обговорити це в приваті чи особисто. Якщо не вдається дійти розуміння, припиніть спілкування. Так само, якщо контент виявився не корисним та образливим, — відпишіться від нього. Подбайте про власне ментальне здоров’я.

📌Будьте онлайн-відповідальними. Не робіть неперевірених репостів, дбайте про почуття інших людей, коли ділитеся думками чи фотографіями.

Більше корисних порад про підтримку ментального здоров’я читайте на сторінці Ти як?

 

НСЗУ для пацієнта


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь