Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Що робити, якщо вже давно не зверталися та вже не пам’ятаєте, з яким сімейним лікарем, терапевтом або педіатром уклали декларацію.

Дата: 19.06.2024 15:32
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Ми вже розповідали про етику спілкування із сімейним лікарем або лікаркою https://cutt.ly/LeiOkd6V. Сьогодні продовжуємо цю тему і розповідаємо, що робити, якщо вже давно не зверталися та вже не пам’ятаєте, з яким сімейним лікарем, терапевтом або педіатром уклали декларацію.

✅ Отже, що можна зробити.

✔️Згадати про декларацію. Коли ви її підписували, вам віддали ваш примірник. У документі вказано, як звати лікаря, з яким або якою ви уклали декларацію.

✔️Подзвонити або прийти до медичного закладу, в якому працює ваш лікар. Медичні працівники рецепції чи реєстратури допоможуть вам із цим.

✔️Скористатися дашбордом НСЗУ “Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги”. Як користуватися дашбордом ми розповідали тут: https://cutt.ly/3eiOxwRr. Можливо, маючи перед очима перелік лікарів, які працюють в амбулаторії, вам буде легше відновити в пам’яті ім’я лікаря. Це також допоможе, якщо ви пам’ятаєте лише прізвище лікаря і не пам’ятаєте ім'я та по батькові.

✔️Якщо в одній з електронних медичних систем у вас є особистий кабінет пацієнта, то за допомогою такого сервісу можна знайти необхідну інформацію.

✔️Подзвонити до контакт-центру НСЗУ, щоб уточнити оптимальний у вашій ситуації алгоритм дій.

❌ Чого не варто робити.

✔️Телефонувати лікарю та починати розмову з того, що “Я не пам’ятаю, як вас звуть, але ви мій сімейний лікар…”.

✔️Записуватися на прийом до будь-якого сімейного лікаря, якщо ви вже маєте укладену декларацію та ви не є внутрішньо переміщеною особою.

✔️Нервувати. Адже при бажанні відповіді легко знайти.

Записуйте важливі контакти в одному місці, щоб за необхідності було легко згадати!

 

НСЗУ для пацієнта


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь