Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Народження дитини. Корисна інформація.

Дата: 27.06.2024 13:13
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

Якщо ви або ваші рідні, знайомі планують вагітність чи знаходяться в очікуванні народження дитини, то ця інформація буде корисною. Нагадуємо про медичні послуги, які покриває Програма медичних гарантій і за які не потрібно платити. А також — про корисні ресурси, які швидко допоможуть знайти відповіді на питання, пов’язані зі здоров’ям.

1️⃣ Спостереження вагітності є безоплатним. Все, що потрібно зробити — знайти медичний заклад, який має договір із НСЗУ за пакетом “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”. Далі гінеколог буде спостерігати вагітність, призначати необхідні обстеження, виписувати е-направлення на аналізи, УЗД тощо. Все це є безоплатним.

Докладніше про пакет “Ведення вагітності в амбулаторних умовах” читайте тут: ➡️ https://cutt.ly/qeoJTT4Q.

2️⃣ Пологи також покриває Програма медичних гарантій, а отже пацієнтка не має за це платити. Українки можуть розраховувати на безоплатні пологи у лікарнях, які мають договір із НСЗУ на пакет “Медична допомога при пологах”.

Для породіллі безоплатними в межах пакету є як власне медична допомога із черговою акушерською бригадою, так і анестезія, партнерські пологи, всі необхідні обстеження, харчування тощо.

❗️Але зверніть увагу, що за палати підвищеного комфорту скоріше за все доведеться заплатити. Докладніше про пакет “Медична допомога при пологах” тут: ➡️ https://cutt.ly/VeoJISQt.

3️⃣ Комплексне обстеження, яке проводять для виявлення спадкової та вродженої патології у немовлят, також є безоплатним та передбачене пакетом “Неонатальний скринінг”. Більше про це ми розповідали тут: ➡️ https://cutt.ly/repWfUS6.

❗Якщо дитина народжується передчасно та/або має складну патологію, потребує особливого медичного догляду та реабілітації, то для таких випадків у Програмі медичних гарантій є наступні пакети:

➡️ “Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках” https://cutt.ly/VeoJYG4O.

➡️ “Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя” https://cutt.ly/AeoJOtGm.

ℹ️ Також нагадуємо про чат-бот “Буду мамою”. Сервіс підкаже, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу при пологах і неонатальні послуги. Нагадає про аналізи, які необхідно здавати протягом вагітності, та в яких жіночих консультаціях вони будуть безоплатними.

Ще покаже найближчі пологові будинки, де медична допомога при пологах є безоплатною, та надасть багато іншої корисної для майбутніх матусь інформації.

➡️ Telegram: https://t.me/IWillBeMother_bot.

➡️ Viber: https://viber.com/iwillbemother_bot.

 

НСЗУ для пацієнта


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь