Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Час для нового дайджесту можливостей для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин.

Дата: 04.07.2024 09:05
Кількість переглядів: 44

Можливості для ветеранів, ветеранок і їхніх родин

 

У добірці читайте про актуальні програми фінансової підтримки, навчання, відпочинок та інше. Користуйтеся самі та поширюйте серед тих, кому це буде корисно.

🔹 Міністерство у справах ветеранів України відновлює конкурсні програми для громадських організацій (спілок та обʼєднань), що працюють із ветеранами та ветеранками. З початком повномасштабної війни фінансова підтримка інститутів громадянського суспільства була призупинена. Наразі ж заявки подаються в електронній системі “Е-Конкурси” платформи ВзаємоДія до 23:59 21 липня 2024 року. Максимальна запитувана сума на реалізацію програми — 714,3 тисячі гривень. Загальний бюджет конкурсу: 5 мільйонів гривень. Переможців відбиратиме незалежна конкурсна комісія. Деталі: https://cutt.ly/Zedt4zjl

🔹 Український ветеранський фонд запрошує ветеранів і ветеранок у Чернігові (18.07), Полтаві (25.07) та Рівному (07.08) на семінари про започаткування власної справи. Під час семінарів ви дізнаєтеся: що треба продумати наперед, перед тим як розпочати власну справу; яку форму підприємництва обрати — ТОВ чи ФОП; як зареєструвати ФОП, ТОВ; що таке КВЕДИ та як їх обирати; особливості систем оподаткування тощо. Зареєструватися можна за посиланням: https://cutt.ly/dedt6aOa. Про місце проведення семінару повідомимо зареєстрованим учасникам електронною поштою. Проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹 Розпочався прийом заявок на вступ до ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання Міністерства внутрішніх справ України. До 10-х класів на повне забезпечення першочергово запрошують дітей загиблих, поранених, полонених або зниклих безвісти співробітників системи МВС. Вступна кампанія триватиме до 16 липня. Обов’язкова умова для вступу – базова середня освіта, тобто закінчення 9-го класу школи або іншої освітньої установи. Анкета вступника до ліцею безпекового спрямування МВС тут: https://cutt.ly/Qedyuad1

🔹 Український ветеранський фонд запрошує ветеранів і ветеранок на серію вебінарів на актуальні теми: «Порядок отримання житла ветеранами» (12.07), «Правовий статус осіб, зниклих безвісти» (19.07), «Протезування» (26.07), «Пільги ветеранів — знати та як ними користуватися» (02.08), «Ветерани – види статусів та порядок їх отримання» (09.08), «Алгоритм проходження ВЛК та МСЕК ветеранами» (16.08). Вебінари відбуватимуться щопʼятниці, починаючи з 12 липня. Реєстрація на перший вебінар про порядок отримання житла ветеранами уже відкрита за посиланням: https://cutt.ly/uedyqPBi. Про час вебінару ми повідомимо додатково, стежте за інформацією на сторінках Українського ветеранського фонду у соцмережах. Проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹 Щоб звільнитися зі служби, потрібно підготувати відповідні документи. Це може здаватися складним, але це необхідний крок для забезпечення майбутнього ветерана після служби. Важливо правильно заповнити всі папери, щоб уникнути непорозумінь і затримок. Що необхідно знати військовослужбовцям про звільнення зі служби, у своєму блозі спеціально для LIGA.net розповідає Олена Липівська, адвокатка, експертка Українського ветеранського фонду: https://blog.liga.net/user/olypivska/article/53424.

🔹 У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Щоб поговорити з кваліфікованим психологом, телефонуйте: 0 800 33 20 29. Лінія доступна щодня та цілодобово. Ви також можете отримати юридичну консультацію. Юридичну допомогу ветеранам, військовим та членам їхніх родин надають юристи Українського ветеранського фонду. Щоб отримати індивідуальну письмову консультацію, заповніть форму: https://cutt.ly/cwIRc1ZM. Ми допоможемо розвʼязати ваші юридичні проблеми та захистимо ваші права та інтереси. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹 Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій пропонує оригінальну програму терапії від міжнародної організації DT Care. «Компас Героя» – програма підтримки українських ветеранів, в основі якої лежить пригодницька терапія. Програма включає 8-денний ретрит у горах та 10 щотижневих онлайн зустрічей групи підтримки по завершенню ретриту. Програма розроблена, щоб підтримати українських ветеранів через терапевтичні активності на природі, які сприяють посттравматичному відновленню і зціленню. Перший заїзд — 26 липня. заявка на участь у ретриті: https://cutt.ly/redysNDm. Сторінка проєкту: https://cutt.ly/Jedydar1.

🔹 Подбайте про свій бізнес. Український ветеранський фонд відшкодовує 20 тисяч гривень за програмою мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. Це можуть бути зарядні станції та генератори, компʼютерна техніка та фотоапарати, устаткування для виробництва та багато іншого. Деталі: https://veteranfund.com.ua/projects/20000-2/

 

Український ветеранський фонд


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь