Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Спротив громадян України в окупованому Криму

Дата: 10.07.2024 09:15
Кількість переглядів: 56

Спротив громадян України в окупованому Криму

🔵 Щоденно наші співгромадяни в тимчасово окупованого Криму продовжують чинити невтомний опір російським окупантам, демонструючи свою підтримку України та віру у неминучу деокупацію півострова. Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму в нашій постійній рубриці #рух_спротиву.

▶️ Мешканець Криму у соціальних мережах поширював дописи з українською національною символікою, з підтримкою України та ЗСУ. Під час незаконного затримання окупантами в чоловіка знайшли прапори Україну та патріотичну символіку. Матеріали “справи” направили до “суду”.

▶️ Житель Алушти в магазині негативно висловлювався проти окупації Криму та російських окупантів. Окупаційний “суд” незаконно призначив покарання у вигляді 15 діб арешту і штрафу в 30 тисяч рублів.

▶️Мешканець Судака у соціальній мережі "Однокласники" чекав на Україну, порівнював росію з нацистською Німеччиною, насміхався з рівня життя в країні, ображав російську армію і президента. Окупанти затримали чоловіка та притягнули до відповідальності.

▶️ Мешканець Бахчисараю у соцмережах окупантів та країну-агресорку. Російські силовики затримали чоловіка та змусили вибачитись на камеру.

Мешканець міста Саки в соцмережах висловив готовність співпрацювати з українськими спецслужбами. Окупанти затримали чоловіка та змусили просити на вибачення на камеру.

▶️ Жителька села Сонячна Долина Феодосійського району у своїх соціальних мережах чекала звільнення Криму, підтримувала ЗСУ та бажала Україні перемоги. Окупанти склали адміністративний “протокол” за нібито “дискредитацію зс рф” та направили матеріали до “суду”.

▶️ Мешканець села Цвіточне в Білогірському районі в соціальних мережах підтримував Україну та ЗСУ, критикував окупантів. Його затримали окупанти, направили матеріали до “суду” та змусили просити вибачення на камеру.

Окупанти в Криму скаржаться, що місцеві жителі в окупованому Армянську заливають машини з російською символікою та символами “Z” червоною фарбою в знак засудження.

▶️ Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові, зокрема у Сімферополі, Севастополі, Бахчисараї, Ялті та Євпаторії. Також у рамках флешмобу “Це – Україна”, активісти руху “Жовта Стрічка” підняли український прапор на скельному масиві Дженакай-Кир в Сімферополі, відомому також як Петрівські скелі.

▶️ Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму.

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, а також поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів.

▶️ Активісти руху спротиву “АТЕШ” виявили підпільну станцію обслуговування техніки окупантів у Севастополі, місце розміщення великої кількості озброєнь, військової техніки, системи С-400 та станції радіолокації на мисі Фіолент, а також зафіксували розташування системи С-300/400 на горі Мурун-Кир (Лашківська Гора), на сході від Сімферополя. Всі дані активісти передали відповідним українським службам.

🤬Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 4 липня 2024 року зафіксовано 847 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 755 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 10 випадках розгляд матеріалів продовжується. За ознакою статі 309 (41%) постанов винесено щодо жінок, та 446 (59%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 23,7 млн російських рублів.🤬

💙💛 Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!

 

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь