Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Спротив громадян України в окупованому Криму

Дата: 18.07.2024 11:31
Кількість переглядів: 36

Спротив громадян України в окупованому Криму

🟡 Наші співгромадяни в тимчасово окупованому Криму щоденно продовжують чинити невтомний опір російським окупантам, демонструють незламність, підтримку України та віру у деокупацію. Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму в нашій постійній рубриці #рух_спротиву.

➡ Мешканець Євпаторійського району негативно висловлювався про російських військових і говорив про бажання допомагати ЗСУ. Окупанти затримали чоловіка, змусили вибачатися на камеру, а незаконний “суд” призначив йому штраф у розмірі 50 тисяч рублів нібито за “дискредитацію зс рф”.

➡ 30-річний житель Севастополя в соцмережах закликав до насильницьких дій щодо окупантів. Чоловіка затримали, окупаційний “суд” призначив незаконне покарання — 1,5 року колонії з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з адмініструванням сайтів і каналів у мережі Інтернет.

➡ Мешканець Білогірська у соціальних мережах висловлював підтримку Україні. Окупаційними силовиками на чоловіка було складено “протокол”, матеріали якого направлено до окупаційного “суду”.

➡ Активісти руху спротиву “АТЕШ” зафіксували збільшення кількості оборонних позицій окупантів вздовж узбережжя Криму та розвідали аеропорт “Херсонес”, який використовується окупантами як база для БПЛА.

➡ Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові, зокрема у Сімферополі, Севастополі, Бахчисараї, Ялті та Євпаторії. Так, у Сімферополі патріотична символіка з’явилася на вулицях Захарова, Полігонній, Радянській та Береговій.

➡ Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму.

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів, а також поширювати свою символіку.

🤬Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 11 липня 2024 року зафіксовано 847 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 755 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 10 випадках розгляд матеріалів продовжується. За ознакою статі 309 (41%) постанов винесено щодо жінок, та 446 (59%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 23,7 млн російських рублів.🤬

💙💛 Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!

 

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь