Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Список справ, які варто зробити перед мобілізацією.

Дата: 18.07.2024 13:15
Кількість переглядів: 44

Що потрібно зробити перед мобілізацією?

 

Список справ, які варто зробити перед мобілізацією чималий. Розповідаємо, що потрібно зробити перед мобілізацією з погляду турботи про власне здоров’я👇

🟢 Перевірте, чи працює ваш сімейний лікар. Якщо раптом ваш сімейний лікар звільнився, у медичному закладі, в якому ви підписували декларацію, вам запропонують іншого лікаря. Обов’язково укладіть нову декларацію 🤝

🟢 Завітайте на прийом до свого сімейного лікаря чи терапевта, з яким укладено декларацію. Зважаючи на стан здоров’я, ваш лікар може дати е-направлення на певні обстеження чи на консультацію до іншого медичного фахівця. Обов’язково виконайте всі рекомендації лікаря. За е-направленням усі аналізи, обстеження, консультації безоплатні.

🟢 Якщо за станом здоров’я вам необхідно приймати “Доступні ліки”, слід домовитися з лікарем про дистанційний зв’язок. Лікар може виписати е-рецепт без вашої присутності. А ваші рідні зможуть отримати та передати “Доступні ліки” для вас, якщо ви перешлете їм номер е-рецепту. “Доступні ліки” можна отримувати або безоплатно, або з невеликою доплатою.

🟢 Перевірте разом із сімейним лікарем наявність щеплень. Можливо, вам час зробити планову вакцинацію від правця. Вакцинація від правця для дорослих є безоплатною.

📌Також уточніть, чи маєте ви щеплення від гепатиту B. Це щеплення додали в національний календар 2001 року. Тож, якщо ви народилися раніше і ви – не лікар чи лікарка, то, ймовірно, не маєте цих щеплень. Для дорослих вакцинація від гепатиту платна. Але вам варто купити вакцину власним коштом в аптеці та вакцинуватися у сімейного лікаря. ❗ Гепатит B передається, зокрема, через кров під час поранення та надання медичної допомоги.

🟢 Обов’язково відвідайте стоматолога. Програма медичних гарантій не покриває планову стоматологічну допомогу дорослим, але краще вчасно виявити проблеми із зубами та запобігти ускладненням. А тут ми розповідали про окремий пакет “Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України”: https://cutt.ly/aegpeRws.

 

НСЗУ для пацієнта


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь