Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Посібник “Оренда житла: що потрібно знати ВПО та власникам житла?”

Дата: 22.07.2024 15:08
Кількість переглядів: 37

Як безпечно орендувати житло?

Пропонуємо безкоштовно завантажувати посібник “Оренда житла: що потрібно знати ВПО та власникам житла?” безкоштовно просто зараз! Оренда житла: що варто знати ВПО та власникам житла

Для зворотнього зв’язку потрібно заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/SsVkzMFD7DibBN5k9

У зв’язку зі значним зростанням кількості внутрішньо переміщених осіб та вимушеною міграцією громадян у межах держави, проблема пошуку та оренди житла на сьогодні залишається однією із найбільш актуальних у житловій сфері.
Звичайно, процес вирішення житлових питань є непростим та потребує додаткових знань, необхідних для правильного оформлення та укладення договору оренди житла.

Разом із тим, розуміння основних аспектів процесу оренди як орендарем, так і орендодавцем може значно спростити його. У даному посібнику ми зібрали основні юридичні аспекти, які важливо розуміти усім учасникам відносин оренди, включно з представниками ОСББ, управителями та органами місцевого самоврядування.

Цей посібник буде корисним власникам житла, які здають його в оренду, та внутрішньо переміщеним особам, які орендують житло. Тут зібрані рекомендації, дотримання яких забезпечить
юридично правильний та безпечний процес оренди й дасть змогу уникнути великої кількості помилок і непорозумінь у процесі оренди житла.

Представникам ОСББ та управителям цей посібник надасть інформацію для загального розуміння процесу оренди й визначення відповідальних осіб за утримання квартири та участь в утриманні багатоквартирного будинку у разі оренди житла. Крім того, розуміючи ці рекомендації, представники ОСББ та управителі можуть сприяти співвласникам багатоквартирного будинку та його жителям у безпечній оренді житла.

Для представників органів місцевого самоврядування цей посібник буде корисним як джерело інформації для формування рекомендацій жителям міста й внутрішньо переміщеним особам щодо безпечної оренди житла.
Інформація, зібрана в посібнику, подана у двох розділах з рекомендаціями для орендарів і рекомендаціями для орендодавців. У додатках до посібника ви знайдете зразки документів, що стануть у пригоді в процесі оренди житла.

Брошура підготовлена експертами Спільноти «Управбуд» та Міжнародної фінансової корпорації IFC і видана в рамках Програми підтримки Фонду енергоефективності в Україні, що впроваджується IFC у партнерстві з Європейським Союзом


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь