Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Пільгова іпотека для переселенців.

Дата: 16.08.2024 10:43
Кількість переглядів: 34

Пільгова іпотека на житло для переселенців

Через повномасштабне вторгнення в Україні призупинили державні іпотечні програми. Проте в травні один з проєктів, на який німецький банк розвитку KFW виділив 2,5 мільйона євро, відновили. Це кредити на квартири чи будинки з першим внеском в 6% і під 3% річних — саме для внутрішніх переселенців. Взяти участь в програмі можна, подавши заявку через портал Дія. Також можна звернутися до регіонального відділення "Держмолодьжитла".

✅Подати заявку можуть всі нові переселенці, а також українці, які отримали цей статус ще з 2014 року. Ті, хто вже подавав заявку, автоматично включені в перелік.

У програмі проєкту німецький грантодавець прописав, за яких умов ВПО можуть претендувати на пільгову іпотеку:

👉родина не має житла на підконтрольній території України;

👉родина має зруйноване житло через воєнні дії, що можна підтвердити відповідними документами;

👉позитивна кредитна історія;

👉платоспроможність родини (після сплати щомісячного кредитного платежу залишок доходу сім’ї має бути не менше, ніж прожитковий мінімум у розрахунку на кожного члена сім’ї).

Кредит можна взяти на квартиру або будинок, якщо його збудували не більше ніж 50 років тому чи реконструювали не більше 25 років тому. Повертати гроші можна протягом 20 років. Обрати квартиру чи дім можна тільки на підконтрольній Україні території.

Імена тих, хто отримає кредит, обирає програма — це також умова німецького банку. У серпні відбулось два таких відбори, де 800 родин виграли 3-відсоткову іпотеку.

📌Прочитати про три житлові проєкти які реалізуватимуться в Україні найближчим часом можна за покликанням: https://t.me/vpoukraine24/5642.

 

ГО "ВПО України"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь