Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

IREX in Ukraine та Куншт запускають проєкт з фактчекінгу та дезінформації — 100 українських підлітків зможуть безоплатно навчитися спростуванню дезінформації у найкращих медіатренерів України.

Дата: 16.08.2024 16:55
Кількість переглядів: 38

ПРУФ. Підліткова редакція українських фактчекерів.

Підліткова Редакція Українських Фактчекерів (ПРУФ) — це віртуальний ньюзрум для старшокласників (15-17 років), які використовують соцмережі для пошуку та спростування міс/дезінформації й поширюють поради з медіаграмотності серед своїх однолітків.

Підлітки відвідають 16 онлайн-тренінгів з фактчекінгу та медіаграмотності, зі створення відеоконтенту та промоції від найкращих фахівців у галузі. У проєкті візьмуть участь 100 українських підлітків (з особливим фокусом на дітей з територій, які найбільше постраждали від російської агресії).

Створюючи інформативні короткі відео, підлітки-фактчекери продемонструють техніки, якими користуються професійні журналісти для перевірки інформації

Усього учасники за підтримки кураторів спростують щонайменше 600 випадків дезінформації. 100 підлітків-фактчекерів отримають знання та навички з перевірки інформації й стануть амбасадорами медіаграмотності у своїх спільнотах.

20 учасників, які продемонструють лідерські якості, отримають додаткову підтримку для розвитку своїх спільнот і створення ПРУФ-клубів (регіональних клубів підлітків-фактчекерів).

🗓Дедлайн подачі заявок — 25 серпня 23:59:59 за Києвом: https://bit.ly/pruf-factcheckers

📩Листи з результатами відбору учасники та учасниці отримають до 29 серпня включно.

 

Херсонська обласна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь