Мирненська громада
Херсонська область, Скадовський район

Стартував новий проєкт Мінсоцполітики.

Дата: 28.08.2024 10:11
Кількість переглядів: 43

Гроші ходять за людиною - новий прєкт від Мінсоцполітики

Відтепер послуга підтриманого проживання для ВПО похилого віку та осіб з інвалідністю фінансуватиметься з державного бюджету за принципом “гроші ходять за людиною”.

☝️Послуги надаватимуться дієздатним ВПО похилого віку, особам з інвалідністю, які проживали на територіях, де ведуться активні бойові дії, або майно яких знищено внаслідок таких дій, і які – за станом здоров’я – потребують надання цих соціальних послуг.

📄Людина, яка потребує таких послуг, повинна буде подати письмову чи електронну заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або за місцем звернення. Якщо вона не може зробити це самостійно, їй має допомогти соціальний менеджер.

Після укладання договору із надавачем соціальних послуг, людина почне отримувати послугу, а кошти для сплати Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю перерахує їй на банківську картку.

За послуги отримувач самостійно розраховуватиметься карткою.

Зараз органи місцевої влади мають визначити осіб, які відповідатимуть за реалізацію задуму, а Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю повинен сформувати список надавачів соцпослуг, учасників тощо.

Мінсоцполітики вважає цей проєкт своєю величезною перемогою та закликає громади будувати інфраструктуру для надання таких послуг.

 

ГО "ВПО України"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь